nieuws

Kassenbouwer, metsel- en bouwbedrijf investeren in verreikers van Merlo

Materieel

Kassenbouwer, metsel- en bouwbedrijf investeren in verreikers van Merlo

Verreikercentrum Midden Nederland in Wekerom heeft onlangs drie nieuwe Merlo-machines mogen afleveren.

Batist Kassenbouw in Wateringen nam een Merlo TF 33.9 CS 115 in gebruik. De machine, te zien op de foto hierboven, werd geleverd via Henk van Baalen Service en Onderhoud uit Hoek van Holland.

Batist, een onderaannemer in de kassenbouw, heeft al meer dan 20 jaar Merlo verreikers in gebruik. Het bedrijf voert kassenbouwprojecten uit in binnen- en buitenland. De machine is gespoten in de huiskleuren van Batist.

De 33.9 CS is uitgevoerd met een 115 pk Tier IV final-motor en hydrostatische aandrijving. De machine met 9 meter lange mast heeft een geveerde cabine, een load-sensingpomp met een opbrengst van 125 liter per minuut, en rijdt 40 km/u.

Merlo P40.17 Plus voor Drost Metselwerken

Drost Metselwerken in Nunspeet nam een nieuwe Merlo P40.17 Plus in gebruik. De machine werd direct ingezet op een project in Nunspeet.

Tekst gaat door onder de foto.

Merlo-Drost

De compacte, starre, 17 meter hoge verreiker met 4-cilinder Deutz-motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Op  12.6  meter  hoogte kan de machine tot 2.500 kg tillen.

De machine voor Drost (zie foto hierboven) is uitgevoerd met een jib, zodat zij ook gebruikt kan worden om te hijsen. De P40.17 Plus heeft side-shift en chassisnivellering.

Bouwbedrijf Hengeveld neemt Merlo 40.26 MCSS  in gebruik

Bij Bouwbedrijf Hengeveld in Winterswijk heeft Verreikercentrum Midden Nederland een roterende Merlo verreiker, type Roto 40.26 MCSS, afgeleverd.

Merlo-Hengeveld

Om het machinepark up-to-date te houden kocht Hengeveld een nieuwe verreiker met 26 meter mast, ter vervanging van een bestaande Roto 45.21MCSS.

Eigenaar Jurgen Hengeveld koos onder meer voor deze machine omdat hij door de 5 meter langere mast twee verdiepingen extra kan bevoorraden.

Hydrostatische aandrijving met EPD

De machine is uitgevoerd met jib, een werkkooi, radiografische bediening,  diverse werklampen op de cabine en bovenwagen, en een camera.

Ook zitten er kisten op de bovenwagen en een stempelschottenrek achter op de machine.

De Roto  heeft hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive). Deze verbindt de motor rechtstreeks met de transmissie en regelt daarnaast bij optrekken en afremmen automatisch het toerental.

Cabine kan 18 graden kantelen

Vanuit de stoel kan de machinist de cabine 18 graden laten kantelen om beter zicht te houden op de last.

De steunpoten kunnen individueel  worden uitgeschoven. Het Merlin-systeem houdt automatisch en in realtime controle op de stabiliteit en de maximale last

Twee keer per week een gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel