nieuws

Gerlasco ontwikkelt de Recycle Bucket: zeefbak en verkleinbak ineen

Materieel

Gerlasco ontwikkelt de Recycle Bucket: zeefbak en verkleinbak ineen

Gerlasco, leverancier van zeef-, meng- en breekbakken, lanceert een zelf ontwikkelde innovatie: de Recycle Bucket. Dit is een zeefbak en verkleinbak ineen.

Sinds 2006 verkoopt en verhuurt Gerlasco onder meer zeefbakken van het Finse merk Allu, voor aan de graafmachine of wiellader. In februari 2017 ontving het bedrijf hiervoor op een dealermeeting de Award of Excellency. Gerlasco is gevestigd in het Gelderse Hellouw.

Een bak moet ‘meer functioneel inzetbaar zijn’

Inmiddels heeft Gerlasco ruim drieduizend zeef-, meng- en breekbakken geleverd. Door te luisteren naar de wensen van klanten en gebruikers, kwam de leverancier tot de conclusie dat een bak ‘meer multifunctioneel inzetbaar zou moeten zijn’.

Dit heeft nu geleid tot de ontwikkeling van de recyclebak, waaraan vier jaar is gewerkt. De bak kan zowel worden ingezet voor bijvoorbeeld het zeven van grond, als voor het verkleinen van hoogovenslakken of andere materialen.

Recycle Bucket kan binnen twee uur worden omgebouwd

De Recycle Bucket kan volgens Gerlasco binnen twee uur worden omgebouwd van verklein- naar zeefbak en andersom.

‘Hierdoor zijn de slijtdelen ook eenvoudig te vervangen, waardoor tevens de onderhoudskosten tot het minimum zijn gedaald’, aldus Gerlasco. ‘Dit alles is mogelijk dankzij een door Gerlasco ontwikkeld koppelstuk dat is weggewerkt in het frame van de bak.’

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

Meer berichten over recycling:

 

Reageer op dit artikel