nieuws

Eerste drie DAF 10×4 trucks voor infrabedrijf A. Jansen

Materieel

Eerste drie DAF 10×4 trucks voor infrabedrijf A. Jansen

DAF Trucks-dealer De Burgh heeft de eerste drie DAF CF 480 FAD Construction 10×4 kippers afgeleverd aan het infra-, recycling- en betonbedrijf A. Jansen in Son. De trucks zijn als 8×4 gebouwd door DAF Trucks, waarna er bij Estepe een extra as is ondergebouwd.

De extra as is gebaseerd op een DAF 183N-as met originele DAF-naven en schijfremmen. Onderhoud en reparatie zijn dus eenvoudig met bestaande originele DAF-componenten. De Estepe-as is voorzien van luchtvering en kan worden geheven.

Rechte voorassen en stalen voorbumpers

Bij de opbouw van deze vijf-asser profiteert DAF van de uiterst compacte Euro-6 uitlaatdemper. Deze kan in combinatie met een staande uitlaat tussen as 1 en 2 gemonteerd worden. Een Y-vormige brandstoftank tussen de beide aangedreven assen zorgt voor voldoende brandstof.

De uiterst compacte kippers zijn van het Construction-type van DAF. Deze voertuigen zijn uitgerust met rechte voorassen, stalen voorbumpers en een grille met een afwijkende profilering. De vijf-assige DAF FAD Construction is een origineel DAF-product met de originele fabrieksgarantie.

Totaal toegestaan terreingewicht van 49 ton

De wettelijk toegestane aslasten bedragen van voor naar achter drie keer 10 ton en twee keer 9,5. Daarmee haalt deze vijf-asser een totaal toegestaan terreingewicht van 49 ton. De DAF-trucks zijn door AJK in Bochholt voorzien van een geïsoleerde kipperopbouw met hydraulische milieukleppen.

Onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan HIER.

Meer nieuws over bouwtransport:

 

Reageer op dit artikel