nieuws

Arocs 5-asser voor zand-, grind- en asfalttransport Van Vliet Sliedrecht

Materieel

Arocs 5-asser voor zand-, grind- en asfalttransport Van Vliet Sliedrecht

Van Vliet Sliedrecht heeft voor het eerst een Mercedes-Benz Arocs aan het wagenpark toegevoegd. De Arocs 4745 LK 10×4/6 wordt ingezet voor zand-, grind- en asfalttransport.

Volgens Mercedes-Benz Trucks en leverancier Hogenbirk Bedrijfswagens heeft Van Vliet voor de luchtgeveerde Arocs gekozen vanwege het gunstige brandstofverbruik. Ook goede ervaringen met twee Actros kippers zouden een rol hebben gespeeld.

Dinplaat aan de voorzijde voor aankoppelen sneeuwploeg

Naar verwachting gaat de Arocs 70.000 kilometer per jaar afleggen. De kracht van de 12,8-liter OM471 motor met 330 kW/450 pk wordt overgebracht op twee assen. De voorste twee assen en de laatste as zijn gestuurd zodat de truck een kleinere draaicirkel heeft.

De Arocs werd af-fabriek geleverd met een dubbele plaatkoppeling. De voorzijde is voorzien van een Dinplaat waardoor er in de winter een sneeuwploeg aan gekoppeld kan worden. Van Vliet Sliedrecht verzorgt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het schoonvegen van de wegen in de regio. De Arocs werd tevens geleverd met verzwaarde accu’s en dynamo.

Geïsoleerde kipper met hydraulische asfaltsnip

Ruizeveld uit ’s Gravendeel heeft op het chassis een geïsoleerde kipper met hydraulische asfaltsnip opgebouwd. De isolatie van de kipper voorkomt dat het hete asfalt te snel afkoelt.

Met de hydraulische asfaltsnip klapt het onderste gedeelte van de klep naar beneden open, waardoor de horizontale vloer als het ware verlengd wordt. Hierdoor is het asfalt preciezer in de asfaltverwerkingsmachine te kippen. Hogenbirk Bedrijfswagens heeft een camerasysteem opgebouwd waarmee de voorzijde, achterzijde en de kipperbak volledig in beeld zijn.

Grond- en sloopwerkzaamheden en asbestsanering

Het familiebedrijf Van Vliet Sliedrecht telt ongeveer 25 medewerkers. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van grond- en sloopwerkzaamheden, asbestsanering, handel in secundaire wegenbouwmaterialen en de recycling van bouw- en sloopafval.

Het truckwagenpark bestaat uit tien rijdende eenheden.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

 

Reageer op dit artikel