nieuws

Amerongen neemt Mercedes-Benz Arocs in gebruik voor transport van stenen

Materieel

Amerongen neemt Mercedes-Benz Arocs in gebruik voor transport van stenen

Amerongen Transport in Bunschoten heeft voor het eerst een Mercedes-Benz Arocs in gebruik genomen. De vierassige truck wordt gebruikt voor het transport van stenen en sierbestrating.

Volgens Mercedes-Benz Trucks heeft Amerongen gekozen voor deze Arocs vanwege ‘de grote wendbaarheid in combinatie met het hoge laadvermogen’.

Servotwin besturing met elektronische stuurbekrachtiging

De Arocs 3740 LENA van Amerongen is af-fabriek geleverd als 8×2/6. De truck heeft drie gestuurde assen, waarvan de achterste ook hefbaar is. ‘De Arocs in deze uitvoering heeft een zeer kleine draaicirkel’, aldus Mercedes-Benz Trucks.

De truck is voorzien van Servotwin besturing met elektronische stuurbekrachtiging en een achteruitrijdcamera.

Voor stenen geschikte laadbak met rollerkraan achter de cabine

Amerongen zet deze nieuwe Arocs in voor de distributie van bouwmaterialen als stenen en sierbestrating aan bedrijven en particulieren. Achter de cabine is een voor stenen geschikte laadbak met rollerkraan opgebouwd. Naar verwachting gaat de truck ongeveer 65.000 km per jaar rijden.

Amerongen Transport heeft het vervoer van bouwmaterialen, zowel nationaal als internationaal, als hoofdactiviteit. Het grootste deel van de vrachten bestaat uit ruwe bouwmaterialen, waaronder straatstenen, gevelstenen, rioolbuizen, damwanden, staal- en betonelementen. De Arocs is geleverd door SternTrucks.

Onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan HIER.

Meer nieuws over bouwtransport:

Reageer op dit artikel