nieuws

Achtste Fuchs voor Van Houtum Recycling Arnhem

Materieel

Achtste Fuchs voor Van Houtum Recycling Arnhem

Van Houtum Recycling in Arnhem heeft voor de achtste keer een nieuwe Fuchs in gebruik genomen. Dit keer gaat het om een  335F, ter vervanging van een 320D. Van Houtum heeft op dit moment ook een Fuchs 335D in gebruik.

De nieuwe 25-tons Terex-Fuchs MHL335F wordt aangedreven door een 4.1-liter motor van Deutz. De koelers zijn standaard gescheiden en separaat opgesteld. Hierdoor zijn ze in stoffige omstandigheden ‘zeer goed’ te reinigen, zegt leverancier Van der Spek.

Brandstofverbruik volgens Van der Spek ‘uiterst laag’

‘Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans, waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is’, belooft de leverancier.

De MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek.  Aan de machine is een nieuwe grijper gemonteerd. Dankzij de Rexroth hydrauliek wordt volgens Van der Spek een opbrengst behaald van 380 liter per minuut.

HD-onderwagen moet zorgen voor extra stabiliteit

De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die moet zorgen voor extra stabiliteit.

Van Houtum is een sinds 1870 bestaand familiebedrijf, waar inmiddels de vijfde generatie aan het roer staat. Ooit begonnen als inzamelaar van lompen, is het nu actief in de recycling van ijzer, non-ferro’s en papier, en het vernietigen van archieven.

Onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan HIER.

Andere berichten over recycling:

 

 

Reageer op dit artikel