nieuws

Prinsen Sloopwerken gaat met Merlo Roto 60.24 MCSS voor ‘een maatje groter’

Materieel

Prinsen Sloopwerken gaat met Merlo Roto 60.24 MCSS voor ‘een maatje groter’

Jarenlang gebruikte Prinsen Sloopwerken uit Aalten een Merlo Roto 45.21 MCSS. Maar het bedrijf was toe aan een verreiker van ‘een maatje groter’. Prinsen heeft daarom nu een Merlo Roto 60.24 MCSS in gebruik genomen.

Volgens leverancier Verreikercentrum Midden Nederland  heeft Prinsen gekozen voor ‘een zeer complete’ machine.

Asbestkooi vanuit cabine te bedienen

De nieuwe machine is uitgevoerd met onder meer een asbestkooi die vanuit de cabine kan worden bediend. Daarnaast beschikt de verreiker over een jib met lier,  een korte jib,  een overdrukunit en airconditioning,  en een radiograaf. De machine, die is gespoten in de rood-gele huiskleuren van Prinsen, is voorzien van diverse werklampen en een camerasysteem.

De door TÜV goedgekeurde asbestuitvoering was een van de redenen voor Prinsen om te kiezen voor deze Merlo.

Leverancier belooft ‘aanzienlijke brandstofbesparing’

Deze nieuwe machine is standaard uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt  volgens de leverancier voor ‘een aanzienlijke brandstofbesparing’.

De Merlo Roto 60.24 MCSS is terug te vinden in het BouwMachines Testboek 2018-2019. Lees HIER het artikel.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

 

Reageer op dit artikel