nieuws

LiuGong lanceert op afstand bestuurbare wiellader

Materieel

LiuGong lanceert op afstand bestuurbare wiellader

De Chinese fabrikant LiuGong claimt een op afstand bestuurbare wiellader te hebben ontwikkeld. De shovel wordt in januari 2019 op de Chinese markt geïntroduceerd, schrijft LiuGong in een aan de media verstuurd persbericht.

Volgens LiuGong kan de laadschop, type 886H, tot op 2000 meter worden bestuurd met een afstandsbediening. Via videobeelden kan live worden meegekeken naar de verrichtingen van de machine.

Automatisch nivelleren

De shovel kan volgens LiuGong automatisch nivelleren. De bestuurder hoeft alleen de bak te laten zakken, een automaat doet de rest.

Door de bediening op afstand, is het mogelijk om de machine in te zetten op ‘gevaarlijke’ locaties na bijvoorbeeld rampen, aldus de Chinese fabrikant. Videobeelden van de wiellader zijn vooralsnog niet vrijgegeven.

Ook een nieuwe graafmachine

LiuGong viert dit jaar het 60-jarig bestaan, en maakte dinsdag de lancering van zes nieuwe machines bekend. Behalve de op afstand bestuurbare wiellader, komt er onder meer ook een nieuwe graafmachine: de 990F.

In deze graafmachine ligt een Perkins EFI-motor van 447 kW. De bakinhoud is 5,6 kuub. Door elektronisch aangestuurde hydrauliektechnologie wordt volgens LiuGing brandstof bespaard.

Als de machine rechtuit rijdt, kan ze met één voetpedaal worden bediend in plaats van met twee.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over LiuGong.

 

Reageer op dit artikel