nieuws

Jaar na overname: Heerbaart Transport en Grondverzet vernieuwt vloot met Volvo-trucks

Materieel

Jaar na overname: Heerbaart Transport en Grondverzet vernieuwt vloot met Volvo-trucks

Een jaar na de overname van Heerbaart Transport en Grondverzet (HTG) in het Overijsselse Hengelo heeft de nieuwe eigenaar drie Volvo-trucks aangeschaft. Volgens leverancier Nijwa Groep is het ‘voor het eerst sinds jaren’ dat een ander merk aan de vloot is toegevoegd.

Heerbaart verhuurt puin-, afval- en opslagcontainers, levert zand en grind en verricht grond- en sloopwerk in de regio. In september 2017 nam de 24-jarige Nick ter Bekke, van huis uit hovenier, het bedrijf over van Antoon Heerbaart.

Het bedrijf beschikt over zes man personeel, vijf zware trucks, vier grondwerkmachines en 165 open en gesloten containers, variërend in volume van 5 tot 33 kubieke meter.

Vernieuwen wagenpark als eerste missie

Het vernieuwen van het wagenpark is de eerste missie van Ter Bekke. In totaal werden drie containerwagens aangeschaft. Voor de grootste containers is gekozen voor een Volvo FMX 460 8×4 met HIAB Z-HIPRO 191 kraan en een VDL kabelsysteem.

De tweede containerwagen is een Volvo FMX 420 6×4 C-Ride met een tandemstel waarvan de achterste as bij Terberg Techniek widespread is gezet en stuurbaar is gemaakt. Het voertuig heeft een GVW van 33 ton en wordt gebruikt voor het vervoer van 10- en 15-kuubs afvalcontainers bij particulieren, aannemers en hoveniers.

Als derde is een Volvo FE 350 4×2 met HYVA portaalsysteem aangeschaft voor het transport van de kleinste containers.

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van BouwMachines. Dat kan hier.

Meer nieuws over Volvo Trucks:

Reageer op dit artikel