nieuws

Engcon komt met sleuvenbak CB29 voor grotere graafmachines

Materieel

Engcon komt met sleuvenbak CB29 voor grotere graafmachines

Engcon komt met een sleuvenbak voor graafmachines van 27 tot 31 ton. Het gaat om een smalle bak: de CB29.

Volgens Engcon  biedt de nieuwe bak voordelen voor zowel opdrachtgevers als aannemers.

Engcon spreekt van ‘win-winsituatie’

John Lundqvist, productontwikkelaar bij Engcon legt uit: ‘Wij merken dat opdrachtgevers niet altijd transportkosten en bedrijfsuren voor meerdere machines willen betalen. Ze zien dan liever dat er één grotere machine wordt gebruikt. Hetzelfde geldt voor aannemers die zo’n graafmachine voor grotere projecten gebruiken. Als de aannemer meer uren voor een machine in rekening kan brengen, is dat natuurlijk een win-winsituatie.’

Beter egaliseren of sleuven graven dan stil staan

Volgens Lundqvist worden 30-tons graafmachines vaak gebruikt voor de eerste afgraving bij een bouw- of wegenbouwproject. Daarna staan ze meestal stil.

‘Dan kunnen ze beter worden benut voor ander werk, zoals egalisatie van een terrein of sleuvengraafwerk. Maar ook als er geen sprake is van stilstand, kan het goedkoper zijn om de 30-tons machine gebruiken, dan om er nog een machine bij te halen.’

Recente berichten over Engcon:

Reageer op dit artikel