nieuws

Draaikantelstukken Engcon voortaan automatisch met Trimble

Materieel

Draaikantelstukken Engcon voortaan automatisch met Trimble

Draaikantelstukken van Engcon kunnen voortaan automatisch kantelen met Trimble. Met deze nieuwe functie houdt de bak automatisch de juiste helling aan. ‘Zo hoeft de machinist alleen maar rekening te houden met de hoogte en het rotatievlak van het draaikantelstuk. Dit leidt tot nog meer efficiency en rendement’, beloven Engcon en Trimble in een gezamenlijk bericht.

Engcon en Trimble werken al langer aan de onderlinge integratie van elkaars producten. Zo kunnen graafmachinisten het Engcon Positioning System (ePS) combineren met het Earthwork graafsysteem van Trimble. Hiermee kan de graafmachinist de exacte positie van de bak op een display in de cabine zien.

Werk met automatische kantelfunctie ‘bijzonder succesvol’

De samenwerking tussen beide bedrijven wordt nu  een stap verder gebracht met de automatische kantelfunctie van Trimble op Engcon draaikantelstukken, in combinatie het graafsysteem Earthworks.

‘De samenwerking met Engcon is goed en het werk met de automatische kantelfunctie verloopt bijzonder succesvol’, zegt Fredrik Eklind, productmanager machinebesturing, weg- en waterbouwkunde bij de ontwikkelingsafdeling van Trimble.

Toenemende eisen van de markt

Eklind geeft aan dat de combinatie van draaikantelstukken en een graafsysteem met een automatische kantelfunctie direct inspeelt op de vraag van de markt: ‘De eisen van de markt ten aanzien van productiviteit, rendement en automatisering nemen toe. Met deze combinatie leveren we de benodigde efficiency. En we verbeteren het comfort voor de machinist.’

‘Grote stap naar platform-onafhankelijkheid’

Door de samenwerking tussen Engcon en Trimble kan het Engcon besturingssysteem DC2 nu ook worden gedownload via de Trimble App Central. Dit houdt in dat directe support op afstand mogelijk is, via de Trimble-display en de internetaansluiting van het graafsysteem. Hiermee is het DC2 besturingssysteem niet langer afhankelijk van het type telefoon van de klant.

‘Dit is een grote stap naar platform-onafhankelijkheid’, meent Peter Huczkowsky, hoofd van de ontwikkelingsafdeling van het Engcon besturingssysteem. De automatische kantelfunctie is naar verwachting vanaf midden november klaar voor levering.

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van BouwMachines. Dat kan hier.

Meer nieuws over Engcon:

 

Reageer op dit artikel