nieuws

Collé investeert in volledig elektrisch materieel

Materieel

Collé investeert in volledig elektrisch materieel

Collé Rental & Sales heeft zijn vloot verder uitgebreid met elektrisch materieel. Het gaat om een Kramer wiellader, en om twee telescoophoogwerkers. Ze zijn zowel te koop als te huur, en direct uit voorraad leverbaar.

De geluidsarme, elektrisch aangedreven Kramer 5055E (zie foto hierboven) is volgens Collé niet alleen compact, maar ook ‘uiterst wendbaar’ vanwege de vierwielbesturing.

Beloofd wordt dat de 4-tons wiellader dezelfde prestaties levert als een vergelijkbare shovel op diesel.  Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden kan tot zes uur worden gewerkt op een volledige acculading.

Collé voegt ook twee hoogwerkers toe

Collé voegde ook twee telescoophoogwerkers aan het assortiment toe.

De volledig elektrische Snorkel A38E wordt omschreven als ‘zeer compact’. De A38E heeft een zijdelings bereik van 6 meter met een werkhoogte van 13,50 meter. De positie van de mast, vooraan op het chassis, zorgt ervoor dat het zijdelingse bereik vrijwel maximaal wordt benut. De bediening van het toestel en de werkbak werkt proportioneel.

Accucapaciteit van één tot drie dagen

De zelf ontwikkelde Collé SPS E-280TJ telescoophoogwerker, te zien op de foto hieronder, is voorzien van een elektromotor met een accucapaciteit van één tot drie dagen, afhankelijk van de werkzaamheden. Deze machine heeft volgens Collé betere prestaties dan de diesel-uitvoering. Binnen tien uur is het volledig ontladen accupakket weer opgeladen.

Tekst gaat door onder de foto.

De hoogwerker biedt een werkhoogte van 27,75 meter, en heeft vierwielbesturing, een hefvermogen tot 350 kg en een telescopische JIB. De machine is ook leverbaar met een werkbak van 4 of 5 meter.

Duurzaam ondernemen belangrijk

Collé Rental & Sales zegt volop te investeren in de elektrificatie van het machinepark. ‘Het familiebedrijf hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen en verlaging van de CO2-uitstoot’, schrijft Collé in een persbericht.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

Reageer op dit artikel