nieuws

Vier Actros zwaartransporttrekkers voor HLS Almelo

Materieel

Vier Actros zwaartransporttrekkers voor HLS Almelo

Heavy Load Service (HLS) Almelo heeft sinds kort de eerste Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Vier Actros 2858 LS 6×4 trekkers met GigaSpace cabine doen in het wagenpark dienst als zwaartransporttrekkers.

HLS Almelo is gespecialiseerd in uitzonderlijke transporten. Bijvoorbeeld windmolens, treinstellen, turbines en generatoren worden door het bedrijf van A naar B gebracht.

Trekkers voor de zwaarste categorie

Binnen de vloot van HLS worden twee typen configuraties aangehouden. Voor de zwaarste categorie werden vier Mercedes-Benz Actros 2858 LS 6×4 trekkers aangeschaft.

In overleg met Mercedes-Benz Trucks en Broshuis werd een combinatie samengesteld die in Duitsland binnen de verplichte 16,5 meter valt, voldoende vermogen heeft en een zware vijfassige semi-oplegger kan trekken.

Technische staat van de truck constant gemonitord

De Actros trekkers zijn voor de chauffeurs uitgerust met onder meer een standkachel, magnetron en koffiezetapparaat.

HLS koos ook voor Mercedes-Benz Uptime. Dit systeem monitort met behulp van sensoren en parameters continu de technische staat van de truck. Nog voor een probleem zich voordoet, kan Mercedes-Benz Uptime een potentiële storing herkennen en de te ondernemen actie signaleren.

Meer nieuws over bouwtransport:

Reageer op dit artikel