nieuws

Renault K voor Wiltlox Wegenbouw & Groentechniek: ‘Een beer van een auto’

Materieel

Renault K voor Wiltlox Wegenbouw & Groentechniek: ‘Een beer van een auto’

Met de nieuwe Renault Trucks K 8×4 heeft Witlox Wegenbouw & Groentechniek alweer de vierde truck van dit Franse merk in de vloot. De nieuwe Renault is voorzien van een grondzuiginstallatie. Witlox noemt zijn aanwinst ‘een beer van een auto’.

‘We rijden al bijna 35 jaar Renault. Het zijn bijzonder prettige en mooie trucks: stabiel en robuust, wat zeker in terreinwerk een voordeel is’, aldus Danny Witlox, eigenaar van Witlox Wegenbouw & Groentechniek.

Gebruik zuigwagen voorkomt schade aan kabels en leidingen

Witlox heeft zich met zijn bedrijf gespecialiseerd in onder meer wegenbouw, bestrating, riool- en grondzuigtechniek. Voor die laatste activiteit is nu een Renault Trucks K 8×4 aan het wagenpark toegevoegd..

‘Deze zuigwagen zetten we voornamelijk in om grond weg te zuigen in kruipruimtes, rond kabels en leidingen en rond boomwortels. De vraag naar deze techniek neemt toe, omdat hierbij niet het risico bestaat dat kabels en leidingen beschadigd raken. Bij graven is die kans wel aanwezig.’

‘Aandacht voor veiligheid vinden wij belangrijk’

De truck heeft een 11-liter motor met een vermogen van 460 pk. Alles aan de Renault Trucks K is ontworpen om werkzaamheden en manoeuvres in alle terreinsoorten zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren, ook in de meest extreme situaties.

‘De stuurprecisie en de geringe draaicirkel zorgen voor uitstekende wendbaarheid’, zegt Danny Witlox. ‘Ook de aandacht voor veiligheid vinden wij belangrijk. Bochtverlichting zorgt bijvoorbeeld voor meer veiligheid tijdens het sturen en manoeuvreren.’

De truck is tevens voorzien van een high torque motor-PTO om de krachtige zuiginstallatie aan te drijven. Deze installatie werd opgebouwd door RSP in Duitsland.

Aangepast rijgedrag op bouwterreinen

Het Renault Trucks K-gamma van zware bouwvoertuigen is standaard voorzien van een geautomatiseerde Optidriver versnellingsbak. Deze versnellingsbak kiest het meest efficiënte schakelmoment op basis van het gewicht, de snelheid en de hellingshoek van de truck.

Ook is de truck uitgerust met een speciale Off-Roadmodus. De Off-Roadmodus wijzigt de schakelstrategie van de versnellingsbak voor aangepast rijgedrag op bouwterreinen.

Nu zes trucks, waarvan vier Renaults

Het wagenpark van Witlox Wegenbouw & Groentechniek bestaat nu uit zes trucks, waarvan vier Renaults.

Witlox: ‘De samenwerking met Renault Trucks en BAS Truck Center, waar wij de Renault-trucks in onderhoud hebben, verloopt al jaren naar volle tevredenheid. Ze weten precies wat wij willen. Dat geeft rust en het ontzorgt ons.’

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief. Dat kan hier.

 

Meer nieuws over bouwtransport

Reageer op dit artikel