nieuws

Kobelco lanceert kleinste sloopmachine in Europa

Materieel

Kobelco lanceert kleinste sloopmachine in Europa

Kobelco introduceert zijn kleinste sloopmachine op de Europese markt. Het gaat om de nieuwe SK350DLC-10. De fabrikant belooft dat de 44-tons machine over veel van dezelfde functies beschikt als de grotere modellen.

In Japan claimt Kobelco marktleider te zijn met sloopmachines. In Europa werden de eerste modellen eerder dit jaar gelanceerd. Dat ging toen om de SK400DLC-10 en de SK550DLC-10.

Net als deze twee machines, beschikt ook de nu gelanceerde 350 over het zogeheten Next-systeem. Dit maakt zowel slopen op hoogte als het opbreken van funderingen mogelijk.

Tot 21 meter hoog en 6,320 mm diep

De 350 is volgens Kobelco zeer geschikt voor het slopen van gebouwen met diverse verdiepingen vanaf het maaiveld. De machine kan tot op een hoogte van 21 meter werken met een uitrustingsstuk van 2,6 ton.

De maximale werkdiepte is 6,320 mm. ‘De afzonderlijke giekconfiguratie is ideaal voor het slopen van de onderste vloeren van gebouwen waar het beton het dikst is’, stelt de fabrikant.

Als de giek is ingeklapt, is de opbouw ongeveer twee meter hoog. Daardoor kan de machine op een standaard trailer worden vervoerd.

Werken in H-, S- of ECO-modus

De Stage IV-motor kent drie standen: de H-modus voor zwaar werk, de ECO-modus voor lichtere klussen, en de S-modus als tussenstand. De machine beschikt over een AIS-functie (Auto Idle Stop) die onnodig brandstofverbruik bij stationair draaien moet voorkomen.

De cabine kan tot 30 graden kantelen. Als de stabiliteit van de machine onverwacht minder wordt, krijgt de machinist een alarmsignaal.

‘Geen concessies gedaan aan techniek’

‘Er was behoefte aan een kleinere sloopmachine. En deze SK350DLC-10 is misschien kleiner, maar we hebben geen concessies gedaan aan de techniek. Dat met deze machine op hoogte kan worden gesloopt, maar ook kelders kunnen worden weggebroken, is daarvan een bewijs’, zegt Kobelco’s productmanager Peter Stuijt.

Bekijk hier ons merkdossier over Kobelco.

Meer nieuws over de sloopbranche:

Reageer op dit artikel