nieuws

Heuver breidt aanbod Pirelli trekkerbanden uit

Materieel

Heuver Bandengroothandel breidt het assortiment Pirelli trekkerbanden uit. Nieuw in de PHP-serie is de achterband in de veelgevraagde maat 650/65R42.

Heuver breidt aanbod Pirelli trekkerbanden uit

De Pirelli trekkerbanden zijn met Heuver bezig aan een vliegend herstart. Pirelli was een tijdje afwezig, maar is ook met landbouwbanden weer volop actief op de Nederlandse markt. Heuver levert de rubbers van Pirelli in de Benelux, Duitsland en Finland.

Pirelli levert de PHP trekkerbanden voor de voor- en de achteras, met een snelheidsindicatie tot 65 km/h. Nieuwste aanwinst is de Pirelli PHP 650/65R42 achterband.

Lees ook: Heuver importeur Pirelli landbouwbanden

‘De banden zijn ontwikkeld onder het Green Performance label’, aldus Enno Schottert, productmanager landbouwbanden Heuver Bandengroothandel. ‘Bij de PHP band ligt de nadruk op brandstofefficiency en een lange levensduur. Ook wordt de band zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd.’

Pirelli trekkerbanden besparen brandstof

Pirelli 650/65R42 PHP-band

Door het uitgekiende nokkenprofiel en een nieuwe rubbermix heeft de band zowel maximale tractie als een hoog zelfreinigend vermogen.

Door het uitgekiende nokkenprofiel en een nieuwe rubbermix heeft de band zowel maximale tractie als een hoog zelfreinigend vermogen. Schottert: ‘Het loopvlak met geoptimaliseerde nokken zorgt voor een minimum aan bodemverdichting. Maar levert ook een lagere rolweerstand voor brandstofbesparing. Een win-winsituatie dus.’

Lees ook: Pirelli PHP landbouwband leverbaar via Heuver

Minder slijtage en langere levensduur

‘Daarnaast is door Pirelli’s nieuwe zijwand de balans tussen de verticale en horizontale krachtverdeling optimaal. Dat levert in de praktijk een zeer comfortabel rijgedrag en een strak stuurgedrag op. Tegelijkertijd zorgt dit ontwerp voor minder slijtage, dus een langere levensduur. Zo is het een band die bedrijfseconomisch zeer interessant is’, zegt Schottert.

Reageer op dit artikel