nieuws

VIDEO | BouwMachines test Cat 320

Materieel

VIDEO | BouwMachines test Cat 320

Deze maand onderwerpt BouwMachines de nieuwe Cat 320 aan een praktijktest. Matthijs Verhagen, de vaste en onafhankelijke testredacteur van BouwMachines, is onder de indruk. ‘Dit is de meest complete machine die je op dit moment in deze 23-tons klasse kunt kopen. De concurrentie heeft huiswerk te doen’, concludeerde Matthijs na een dag intensief testen.

Caterpillar had geen strikte noodzaak om nu al met een nieuwe machine te komen in de 23-tons klasse. De bestaande Cat 320F voldeed reeds aan de geldende stage IV-emissie-eisen. Dat Cat nu zonder die noodzaak vernieuwt, is het laatste decennium nauwelijks voorgekomen in de markt en toont de ambities. De 320 die we deze maand testen, is de voorbode van meer.

Handige extra mogelijkheden, aanschafkosten blijven gelijk

De elektrische aansturing van het ventielenblok biedt, in combinatie met diverse positiesensoren op de machine, handige extra mogelijkheden. Hoogte-, diepte- en zwenkbegrenzing, semi-automatisch graven met de 2D-assist, en een weegsysteem.

Dure opties? Nee, Caterpillar verheft het tot de standaard op deze zogenoemde Next Gen-machine. Tegelijk claimt Cat dat de aanschafkosten min of meer gelijk blijven aan de voorganger.

Het complete testverslag is te lezen in het blad

Het complete testverslag is exclusief voor abonnees te lezen in het blad BouwMachines dat op vrijdag 21 september 2018 verschijnt.

Bekijk hieronder een video-impressie van de test:

Reageer op dit artikel