nieuws

Kniklader Komatsu ook geschikt om binnen te werken

Materieel

Kniklader Komatsu ook geschikt om binnen te werken

De nieuw gelanceerde Komatsu WA100M-8 knikwiellader is ook geschikt om inpandig mee te werken. Door toevoeging van AdBlue wordt de uitstoot van stikstof (NOx) met 80 procent beperkt, belooft de fabrikant. Dit maakt inzet van de machine in gebouwen mogelijk.

De nieuwe machine is gebouwd op de basis van de WA100M-7.

De WA100M-8 heeft een bedrijfsgewicht van 7.200 kg. De motor, met een vermogen van 70 kW (95 pk), voldoet aan de Stage IV emissienorm.

Hogere rijsnelheid als optie

De WA100M-8 is uitgerust met selectieve katalytische reductie (SCR). De machine heeft een volautomatische, hydrostatische transmissie die de vier wielen aandrijft.

Het uitlaatgasbehandelingssysteem omvat een ingebouwd dieselpartikelfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR).

Een hogere rijsnelheid (40 km/u), een in hoogte verstelbare trekhaak en de toevoeging van een derde en vierde hydraulisch circuit achteraan de machine behoren tot de beschikbare opties.

DPF ‘vrijwel onderhoudsvrij gedurende tien jaar’

Met reinigingsintervallen van 6.000 uur is het DPF ‘vrijwel onderhoudsvrij gedurende tien jaar’, belooft Komatsu.

De graafbak is verlengd, de vorm van de achter- en zijwanden is gewijzigd en de bescherming tegen wegsijpelen van de lading is volgens de fabrikant verbeterd.

Kantelbare cabine

In de cabine kan het hoge-resolutiescherm van de controlemonitor dertien talen weergeven. Aan boord is een multifunctionele PPC-hendel met optionele, elektronische aansturing (EPC) voor de derde en vierde hydraulische functie.

De cabine is kantelbaar om onderhoudshandelingen te vergemakkelijken.  Optioneel is een hydraulische pomp voor kanteling van de cabine.

Meer nieuws over Komatsu:

Reageer op dit artikel