nieuws

VIDEO | Schaeff op ponton houdt grachten schoon

Materieel

Een Schaeff TW110 houdt voortaan de Amsterdamse grachten schoon. De graafmachine is bevestigd op een ponton. De Schaeff is uitgerust met een driedelige giek en heeft een vermogen van 116 pk.

VIDEO | Schaeff op ponton houdt grachten schoon

Vanuit de cabine kan de machinist niet alleen de kraan bedienen, maar ook alle functies op het ponton. Hierbij wordt gebruikgemaakt van radiografische afstandsbediening.

Vier verstelbare poten voor de stabiliteit

De hydrauliek van de Schaeff wordt door de draaikrans naar beneden in het ponton geleid om daar de poten, de lieren en de schroef te bekrachtigen. Voor de stabiliteit zitten op de hoeken van het ponton vier hydraulisch verstelbare poten.

De machine is geleverd door Hans van Driel. Machinefabriek De Hollandsche IJssel heeft de graver op het ponton bevestigd.

De Schaeff vervangt na zeventien jaar een Atlas

Eigenaar van de machine is de Stichting Waternet, die verantwoordelijk is voor onder meer de drinkwatervoorziening en het onderhoud van de grachten in Amsterdam. Voordat de nieuwe Schaeff werd gekocht, maakte de stichting voor het baggeren van de grachten zeventien jaar lang gebruik van een Atlas-machine.

Bekijk hieronder een video:

Reageer op dit artikel