nieuws

Merlo Roto 45.21MCSS voor Pekkeriet

Materieel

Loonbedrijf Pekkeriet heeft zijn roterende Merlo-verreiker ingeruild. Een nieuw exemplaar met dezelfde mastlengte is onlangs door Verreikercentrum Midden Nederland afgeleverd op de werf van het in Dalfsen gevestigde bedrijf. De vorige machine is tien jaar in gebruik geweest.

Merlo Roto 45.21MCSS voor Pekkeriet

Pekkeriet verricht uiteenlopende werkzaamheden in de landbouw, de GWW en de transportsector.

De nieuwe machine, met een mastlengte van 21 meter, wordt gebruikt voor de verhuur als verreiker, hoogwerker en mobiele kraan in onder andere de bouw. Omdat de machine is uitgevoerd met een overdruksysteem en airconditioning, behoort inzet bij asbestsanering ook tot de mogelijkheden.

Keuring voor verreiker, hoogwerker en mobiele kraan

De nieuwe machine is uitgevoerd met een FEM III-vorkenbord, een asbestwerkkooi, een uitklapbare werkkooi met een capaciteit van 800 kilo, een hydraulisch  uitschuifbare jib en een jib met lier.

De TÜV  heeft een keuring als verreiker , hoogwerker en mobiele kraan uitgevoerd. Ook is een TCVT-certificaat afgegeven.

Leverancier belooft ‘aanzienlijke brandstofbesparing’

De machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive). Deze verbindt de motor rechtstreeks met de transmissie en regelt bij optrekken en afremmen automatisch het toerental.

Volgens Verreikercentrum Midden Nederland ‘zorgt dit in combinatie met de common-rail inspuiting voor een aanzienlijke brandstofbesparing’.

Het hydraulische systeem met Load-Sensing- en Flow-Sharing-technologie levert een opbrengst van 124 l/min.

 

 

 

Reageer op dit artikel