nieuws

Lindner Urraco vervangt langzaam- én sneldraaier bij Kockmann

Materieel

Recyclingspecialist Kockmann heeft een nieuwe 45-tons Lindner Urraco 95 DK Powerline gekocht. De verkleiner vervangt een langzaam- en een sneldraaier.

Lindner Urraco vervangt langzaam- én sneldraaier bij Kockmann

Kockmann had al ervaring met stationaire Lindner-verkleiners. De mobiele verkleiners die het bedrijf gebruikte waren tot voor kort van een ander merk.

De 2-assige verkleiner wordt ook wel ‘Blue Bull’ genoemd

De ‘Blue Bull’, zoals de Lindner Urraco 95 ook wel wordt genoemd, is een 2-assige verkleiner. De assen zijn 2.500 mm lang en hebben een diameter van 850 mm.

In snelheid zijn de assen regelbaar tussen de 12 en 30 omwentelingen per minuut. De aandrijflijn levert een moment van 480.00 Nm op de werktuigen die op de assen zijn gemonteerd en de verkleining uitvoeren.

Afvoerband heeft extra staalinlagen

De 1.400 mm brede hydraulisch verstelbare afvoerband is uitgevoerd met extra staalinlagen.

De verkleiner heeft voor de aandrijving een Scania DC16 8-cilindermotor aan boord. Bij 1.900 t/min brengt hij 770 Pk over aan de hydraulische pompen die de assen aandrijven, belooft de fabrikant.

Kockmann heeft de Lindner gekocht via de Hardenbergse vestiging van Van der Spek Vianen. De verkleiner zal worden ingezet op de locatie van Kockmann in het Duitse Ochtrup, net over de grens bij Enschede.

Meer berichten uit de recyclingsector:

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel