nieuws

Telestack pakt uit op Hillhead-beurs

Materieel

Telestack pakte flink uit op de beurs Hillhead in het Britse Buxton. Op de 3-daagse beurs voor grondverzet, breken, zeven en transporteren toonde Telestack naast het bekende leveringsprogramma diverse noviteiten.

Telestack pakt uit op Hillhead-beurs

Telestack introduceerde op Hillhead onder meer de TC621 Revolution geïntroduceerd. Deze rupsmobiele transportband heeft een lengte van 21 meter. Dankzij de plaatsing van een zeer robuuste- en stabiele draaikrans kan hij 360° ronddraaien. Zo kunnen grote voorraden onder de machine worden opgeslagen zonder tussenkomst van een laadschop. De transportband meet 1.050 mm in de breedte. Deze bereikt bij een stijging van 20° een hoogte van ruim 8 meter. Zodoende kan zonder te roteren een voorraad worden opgedraaid van bijna 1.700 ton. ‘Bij een opstelling waarbij een 120° wordt geroteerd kan deze voorraad al snel oplopen tot 20.000 ton’, zegt importeur Van der Spek.

Zware constructie

Telestack TC621 Revolution

Dankzij de plaatsing van een zeer robuuste- en stabiele draaikrans kan de TC621 Revolution 360° ronddraaien.

Het complete frame van de 1.050 mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie. Daarbij zijn de zijkanten uitgevoerd in gezet plaatwerk. Dat vormt door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie. ‘Hiermee kunnen probleemloos vele miljoenen tonnen getransporteerd worden’, aldus Van der Spek. Bij de TC621 is de aandrijving dubbel uitgevoerd zodat 600 ton/uur kan worden opgevoerd.

De transportband is middels 2 zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de bovenwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van breker, zeef, opvoerbunker en/of shedder. Aan de voorzijde biedt dit een optimale afworp van het product.

Het gemonteerde rupswerk van 3.000 mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. De onderwagen is dusdanig geplaatst en uitgevoerd ten opzichte van de  transportband dat ook in de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt.

Telestack Olympian W1800 Truckunloader

Telestack Olympian W1800 Truckunloader

Als aanvulling op het Titan Truckunloader-programma presenteerde Telestack de nieuwe Telestack Olympian W1800 drive-over truck unloader.

Als aanvulling op het Titan Truckunloader-programma presenteerde Telestack de nieuwe Telestack Olympian W1800 drive-over truck unloader. ‘Uniek aan deze nieuwe machine is dat de vrachtwagen over de machine heen rijdt. Daarna lost hij zijn lading in het midden op de machine’, zegt Van der Spek. De 1.800 mm brede transportband wordt door 2 elektromotoren aangedreven. Deze voert het product met capaciteiten tot 1.000 ton/uur af.

Ook kan de machine van 2 zijden worden benaderd door vrachtwagens. Zo ontstaan minder wachttijden. Omdat de machine wielmobiel is, kan hij eenvoudig op locatie worden verplaatst.

Telestack HF10 compacte hopper-feeder

Ook nieuw is de compacte hopper-feeder HF10. Die heeft een eigen gewicht van 14 ton en is voorzien van een ruime trechter met een inhoud van bijna 7 kuub.

Ook nieuw is de compacte hopper-feeder HF10. Die heeft een eigen gewicht van 14 ton en is voorzien van een ruime trechter met een inhoud van bijna 7 kuub. Daarmee is hij ook met middelgrote laadschoppen en overslagkranen zonder problemen te beladen. De bunkerband lost vervolgens op een 15 meter lange 1.050mm brede afvoerband. Die heeft een afwerphoogte van ruim 6.5 meter.

Middels het rupswerk kan de machine zeer eenvoudig worden verplaatst op locatie. Voor de aandrijving is een 4-cilinder Deutz motor met een vermogen 50 kW verantwoordelijk. ‘Omdat de besturing eenvoudig is, kan iedereen de machine bedienen. Dat maakt snelle inzet mogelijk’, zegt Van der Spek.

Telestack TC421 als demo bij Van der Spek

De Nederlandse importeur beschikt verder sinds kort weer over een nieuwe Telestack TC421 mobiele transportband als demo. ‘Hiermee kunnen we in de praktijk de mogelijkheden laten zien.
Door de inzet van een mobiele Telestack transportbanden kunnen kosten bespaard worden bij het op- en overslaan of het in voorraad zetten van producten’, belooft Van der Spek.

Want, zo zegt de importeur, er hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden. ‘En bij de juiste opstelling hoeft de laadschop helemaal niet te draaien, of kan elders ingezet worden. Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine. Ook kunnen er snel en eenvoudig schepen geladen- gelost worden zonder dat de overslagmachine ieder keer zijn maximale vlucht moet maken, waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.’

De Telestack TC421 kan tot ruim 1.700 ton opslaan zonder verzet te worden. Wie meer wil weten over de machine of hem in actie wil zien, kan contact opnemen met Van der Spek.

Reageer op dit artikel