nieuws

Liebherr start productie R 926 compacte rupsgraafmachine

Materieel

Liebherr is in de fabriek in het Franse Colmar gestart met de productie van de nieuwe, compacte rupskraan R 926. De machine valt in de klasse tussen 15 en 35 ton en voldoet aan Stage 4-emissie-eisen.

Liebherr start productie R 926 compacte rupsgraafmachine

Nieuw aan de Liebherr R 926 ten opzichte van zijn voorganger zijn onder meer de SCR-uitlaatgasnabehandeling, meer zwenkvermogen en meer motorvermogen. Alles bij elkaar leidt dat tot meer productiviteit bij een lager brandstofverbruik, zegt Liebherr.

Afhankelijk van de gekozen opties heeft de nieuwe R 926 een operationeel gewicht van 25,4 tot 29,5 ton. De afmetingen zijn teruggebracht: de zwenkradius achter is nu 1,7 meter, voor is dat 1,9 meter. Dat resulteert in een totale zwenkradius van net geen 4 meter. Daarmee is het een compact gebouwde machine, geschikt voor gebruik in de kleine(re) ruimte.

Geen roetfilter of EGR-klep

Liebherr bouwt de nieuwe krachtbron in zijn Zwitserse motorenfaciliteit in Bulle. De Stage 4-diesel levert 129 kW aan vermogen, dat is 8% meer dan zijn voorganger. Een roetfilter of EGR-klep (notoire onderhoudsvragers) zijn niet nodig dankzij de SCR-techniek. Die laatste is onderhoudsvrij.

Aanbouwdelen van Liebherr

Liebherr is in de fabriek in het Franse Colmar gestart met de productie van de nieuwe, compacte rupskraan R 926. De machine valt in de klasse tussen 15 en 35 ton en voldoet aan Stage 4-emissie-eisen.

Dagelijks onderhoud werd vereenvoudigd, voor meer inzetbaarheid.

Het verbeterde hydraulische systeem levert 84 kNm meer zwenkvermogen; een 18% toename. Gebruikers gaan dat vooral merken bij laadwerkzaamheden en werken op hellingen, zegt de fabrikant. Bij aanschaf van een R 926 is volop keuze uit aanbouwdelen, gebouwd door Liebherr. Zoals een brede range aan HD-bakken en speciale uitrustingsstukken. De bakinhoud varieert van 0.55 tot 1.5 kuub.

Voor optimale smering wordt gezorgd met af-fabriek geplaatste, centrale vetsmering.

Reageer op dit artikel