nieuws

Douwe Hoekstra investeert in nieuwe Case CX250D

Materieel

Schmidt Bouwmachines in Almelo leverde een nieuwe Case CX250D rupsgraafmachine aan Douwe Hoekstra in Nijemirdum. Machinist Wiebe van Es roemt met name de bediening van de Case.

Douwe Hoekstra investeert in nieuwe Case CX250D

De Case CX250D is uitgevoerd met een Stage IV Isuzu-motor. Die krachtbron is voorzien van een onderhoudsvrije katalysator en AdBlue systeem. Hierbij is geen roetfilter nodig. ‘De AdBlue-tank hoeft slechts 1 maal per 5 tankbeurten gevuld te worden’, zegt Schmidt Bouwmachines.

Daarnaast is de machine af-fabriek voorzien van hydrauliekpompen met een opbrengst van 2×243 l/min bij slechts 1.800 toeren tpm. De Case rolt op 900 mm rupsplaten. De sloop-/sorteerfunctie is proportioneel bediend op de joysticks en elektrisch instelbaar.

Schmidt Bouwmachines in Almelo leverde een nieuwe Case CX250D rupsgraafmachine aan Douwe Hoekstra in Nijemirdum.Brandstof sparen

Verder voorziet Case in een aparte lekleiding, slangbreukbeveiligingen en een ROPS/FOPS-cabine. De machinist zit op een vernieuwde, luchtgeveerde stoel. Om brandstof te sparen, gaat de motor automatisch naar stationair en schakelt automatisch uit na een vooraf ingestelde tijd.

Hoekstra vinkte daarnaast Climate Control, treeplanken aan beide zijden, ledlampen en een extra kettingkist tussen de rupsen aan op het optielijstje.

Reageer op dit artikel