nieuws

VIDEO | BouwMachines test JCB 220X-LC

Materieel

VIDEO | BouwMachines test JCB 220X-LC
JCB 220X-LC

De JCB 220X-LC rupsgraafmachine is tijdens de TKD voor het eerst aan de Nederlandse markt getoond. Vanaf het beursterrein in Almere ging de machine op transport naar het terrein van IPC Groene Ruimte in Arnhem om door testredacteur Matthijs Verhagen te worden onderworpen aan de BouwMachines praktijktest.

De 22 tons rupsgraafmachine heeft een volledig nieuwe cabine. Ook heeft de machine een nieuwe motor die voldoet aan de jongste emissie-eisen zonder gebruik te maken van een roetfilter. Volgens JCB-topman Graeme MacDonald is de 220X-LC de beste graafmachine die JCB ooit heeft gemaakt.

Test JCB 220X-LC aan de hand van laden vrachtwagen

Tijdens de BouwMachines-praktijktest worden de capaciteiten van de machine geanalyseerd aan de hand van het laden van een vrachtwagen en het graven van sleuven. Benieuwd hoe testredacteur Matthijs Verhagen dat aanpakt? Dat zie je in deze video.

Reageer op dit artikel