nieuws

Van der Spek levert Hyundai HX520L aan Kloeze Bruyl

Materieel

Van der Spek levert Hyundai HX520L aan Kloeze Bruyl

De Hyundai HX520L is de zevende nieuwe Hyundai die Van der Spek Vianen levert aan de specialist in groot grondverzet Kloeze Bruyl (KB). Naast de drie Hyundai HX520’s zijn er twee Hyundai’s HX380L en twee Hyundai HL980-laadschoppen actief in de materieelvloot van Kloeze Bruyl. Naast de Hyundai machines zijn er ook vele Bell-dumpers en Powerscreen-zeefmachines actief, die ook door Van der Spek zijn geleverd.

De nieuwe Hyundai HX520L is in bedrijf gesteld bij Kloeze Bruyl voor het op- en overslaan van grote hoeveelheden grond en het beladen van breek- en zeefinstallaties. Met zijn gewicht van 54 ton is de HX520L de zwaarste machine van de HX-graafmachinelijn op dit moment. Op korte termijn zal wel de nieuwe Hyundai HX900 de lijn naar boven toe aanvullen.

Zuinige Scania DC13 084A 6-cilinder-motor

Een zeer zuinige Scania DC13 084A 6-cilinder-motor met een vermogen van 450 pk zorgt voor de aandrijving van de HX520L. Deze motor heeft geen kostenverhogend roetfilter, de Tier IV final emissie-eisen worden behaald met een DOC-katalysator in combinatie met Ad-Blue die onderhoudsvrij is. De motor regenereert dus niet actief, waarmee extra brandstof en kosten gemoeid zijn.

Groot bereik

Met een giekconfiguratie van de 7.060mm lang giek en 3.380mm lepelsteel heeft de machine een groot bereik en kan hij toch zeer eenvoudig op transport. De originele Hyundai HD-rotsbak met een inhoud van 3.200 liter is vast opgehangen aan de machine. De onderwagen is mechanisch verstelbaar om als gewenst de transportbreedte aan te passen.

4-camerasysteem

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machines van Kloeze Bruyl voorzien van een 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op het grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Centrale smering

Optioneel brede treeplanken aan beide zijden over de gehele lengte van de graafmachine zorgen dat de machinist altijd veilig rond de machine kan, ongeacht de ondergrond waar hij staat. Tevens is de machine van KB uitgevoerd met een centrale smering zodat de machine altijd optimaal wordt gesmeerd. Extra werkverlichting draagt zorg voor een veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Reageer op dit artikel