nieuws

Kobelco komt met superslanke SK210SNLC-10

Materieel

Kobelco komt met superslanke SK210SNLC-10

Kobelco introduceert de superslanke SK210SNLC- 10. Deze 20-tonner is in de basis ontworpen voor de Italiaanse markt. Door zijn ranke ontwerp is de Kobelco geschikt voor werken op smalle, bochtige bergweggetjes.

De nieuwe Kobelco SK210SNLC- 10 is gebaseerd op de SK210LC-10. Wat prestaties betreft zijn er dan ook geen verschillen. Maar de nieuwe machine kreeg een supersmalle onderwagen. En dat biedt voordelen in bergachtige regio’s.

In Italië, waar Kobelco sinds de marktintroductie in 2016 groeide van 4 naar 12 dealers, is veel vraag naar bouwmachines. Daarbij is vooral vraag naar machines met een smalle onderwagen. Hiermee kan zowel in stedelijke omgevingen als in de bergen gedraaid worden.

Kobelco op diverse punten aangepast

Met dit in het achterhoofd ontwikkelden de Japanners de SK210SNLC-10. De transportbreedte werd van 2.710 mm teruggebracht naar 2.540 mm. Om de machine smaller te maken, werd de rechterzijde van de kraan korter. Ook kreeg de machine een kleinere AdBlue-tank en een kleinere gereedschapskist. De complete Hino-motor en uitlaatgasnabehandelingssysteem schoven 30 mm naar rechts op. Daardoor is ook het rechterportier aangepast. De basis van de giek staat nu uit het midden van de machine.

De SK210SNLC-10 is leverbaar met enkele giek en een tweedelige giek. Kobelco versterkte de giek en het aanbouwdeel, voor meer productiviteit in de bergen. Een zwaardere versie van de machine, een SK240SN-10, wordt later dit jaar verwacht.

Meer nieuws over rupsgraafmachines

Reageer op dit artikel