nieuws

Gigant van Komatsu: 118-tons PC1250-11 graafmachine

Materieel

Gigant van Komatsu: 118-tons PC1250-11 graafmachine

Komatsu introduceert een ware gigant: de 118-tons zware PC1250-11 graafmachine. Dit is de opvolger van de PC1250-8. Deze reus, ontwikkeld voor met name mijnbouw, wordt aangedreven door een 756 pk sterke Komatsu-krachtbron.

De Komatsu PC1250-11 is, zo zegt de fabrikant, op diverse punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo beschikt hij, naast de Power- en Eco-modus ook over een Power Plus-modus. Die biedt extra motorvermogen, voor 8% meer productiviteit ten opzichte van de PC1250-8.

Hydraulisch intrekbare ladder

De cabine van de PC1250-11 is voorzien van 2OPG-dakbeschermingen tegen vallend gesteente. Ook treffen we een nieuwe, hydraulisch intrekbare ladder aan op de machine. Voor een betere zichtbaarheid is de Komatsu standaard uitgerust met het KomVision-systeem. dat biedt de machinist een 360 graden zicht rondom de machines, met behulp van camera’s.

Trillingsvrije cabine

Komatsu PC1250-11

Met Power Plus beschik je over een flinke dosis extra graafkracht.

De trillingsvrije cabine – die breder is dan die op een middelgrote graafmachine – biedt optimaal comfort. Zo profiteert de machinist onder meer van een verwarmde stoel en een 7” hoge-resolutie LCD-scherm. Die geeft realtime informatie over de staat van de machine, en geeft eco-adviezen. Voor meer onderhoudsgemak verleent een loopbrug vlot toegang tot de inspectie- en onderhoudspunten. Komatsu groepeerde die, om onderhoud aan motor en de hydraulische systemen te vereenvoudigen. De loopbrug geeft eveneens toegang tot de 3 knoppen waarmee de machine volledig uit te schakelen is.

Meer artikelen over Komatsu

Reageer op dit artikel