nieuws

Cat lanceert Next Generation 36-tons graafmachines

Materieel

Cat lanceert Next Generation 36-tons graafmachines
De Standard Grade Assist automatiseert bewegingen van giek, stick en graafbak. Als machinist blijf je daarmee, zo zegt Cat, moeiteloos op nivellering met besturing met één hendel.

Caterpillar introduceert de Next Generation 36-tons graafmachines: de 336 en 336 GC. Beide modellen moeten zorgen voor meer efficiency, lagere kosten en meer comfort voor de machinist.

De nieuwe Cat 336 is de sterkste van de twee, met het meeste vermogen en hefcapaciteit. Ook beschikt hij af-fabriek over geïntegreerde Cat Connect-technologie. ‘Het resultaat is maximale productiviteit tegen de laagste kosten’, zegt Cat. De nieuwe Cat 336 GC combineert volgens Caterpillar ‘de juiste balans tussen productiviteitsfuncties met verlaagd brandstofverbruik en onderhoudskosten. Het resultaat is een hoge betrouwbaarheid en lage kosten per uur’.

Tot 45% meer efficiëntie

Caterpillar introduceert de Next Generation 36-tons graafmachines: de 336 en 336 GC. Beide modellen moeten zorgen voor meer efficiency, lagere kosten en meer comfort voor de machinist.

Cat Payload levert nauwkeurige laaddoelen en hogere laadefficiëntie met bepaling van het gewicht onderweg.

De geïntegreerde Cat Connect-technologie moet de operationele efficiëntie tot 45% verbeteren vergeleken met traditionele nivelleringsactiviteiten. De standaard Cat Grade met 2D-systeem biedt begeleiding voor diepte, helling en horizontale afstand tot nivellering via de standaard touchscreen monitor. Daardoor kunnen machinisten nauwkeuriger werken. Het systeem is gemakkelijk te upgraden naar Cat Grade met geavanceerde 2D of Cat Grade met 3D.

De Standard Grade Assist automatiseert bewegingen van giek, stick en graafbak. Als machinist blijf je daarmee, zo zegt Cat, moeiteloos op nivellering met besturing met één hendel.
Ondertussen levert Cat Payload nauwkeurige laaddoelen en hogere laadefficiëntie met bepaling van het gewicht onderweg. Ook biedt het systeem realtime payloadschattingen zonder zwenken om overbelasting/onderbelasting van trucks te voorkomen.

De E-fence functie voorkomt dat de graafmachine zich buiten een door de machinist vastgesteld gebied begeeft. Dit is met name handig bij het werken onder of nabij obstakels of bij verkeer.
Cat LINK maakt het mogelijk allerlei vitale machinedata naar kantoor te sturen.

Tot 15% brandstofbesparing

Caterpillar introduceert de Next Generation 36-tons graafmachines: de 336 en 336 GC. Beide modellen moeten zorgen voor meer efficiency, lagere kosten en meer comfort voor de machinist.

Caterpillar belooft tot 15% reductie in brandstofverbruik voor de 336.

Cat Next Generation graafmachines zijn ontworpen om minder brandstof te verbruiken dan de modellen die ze vervangen. Caterpillar belooft tot 15% reductie in brandstofverbruik voor de 336.
Om dit te bereiken, beschikken de machines bijvoorbeeld over een nieuwe Smart-modus. Deze past het motor- en hydraulisch vermogen automatisch aan de graafomstandigheden aan. Daarmee wordt niet meer vermogen geleverd dan nodig, wat het verbruik drukt. Ook wordt het toerental automatisch verlaagd als er geen hydraulisch vermogen nodig is.

Het koelsysteem heeft een nieuwe ventilator gekregen. Die schakelt alleen in wanneer het nodig is. Ook dat spaart energie. Verder ontwierp Caterpillar een nieuw elektrohydraulisch systeem, met minder leidingen. Dat resulteert in minder drukverlies, voor extra brandstofbesparing.

Onderhoudskosten met 15% verlaagd

Ten opzichte van de voorganger heeft Caterpillar de onderhoudskosten met tot 15% weten te verlagen. Dit dankzij langere en beter gesynchroniseerde onderhoudsintervallen. Het luchtfilter kan bijvoorbeeld twee keer zoveel stof opnemen voor het aan vervanging toe is. En het nieuwe hydraulische retourfilter van Cat heeft een levensduur van 3000 uur. Dat is 50% langer ten opzichte van het vorige filter. Verder zijn de filters van het brandstofsysteem gesynchroniseerd voor service op 1.000 uur, het dubbele ten opzichte van de vorige filters. Ook is dagelijks onderhoud vereenvoudigd.

Nieuwe cabine met meer comfort

Caterpillar introduceert de Next Generation 36-tons graafmachines: de 336 en 336 GC. Beide modellen moeten zorgen voor meer efficiency, lagere kosten en meer comfort voor de machinist.

De Standard Grade Assist automatiseert bewegingen van giek, stick en graafbak. Als machinist blijf je daarmee, zo zegt Cat, moeiteloos op nivellering met besturing met één hendel.

Met een keuze uit Comfort-, Deluxe- of Premium-cabinepakketten zijn alle graafmachines van de Next Generation Cat uitgerust met diverse standaardfuncties. Zoals Keyless-startknop, groot standaard 8-inch (203 mm) aanraakscherm met instelknop voor besturing en geluidsarme kantelbeveiligingsconstructies (ROPS). Een zogenoemde tilt-up console voor de Deluxe- en Premium-cabines maakt in- en uitstappen makkelijker. Trillingen in de cabine zijn met 5% gereduceerd, zegt Cat.

Voorts beschikt de machinist over een Bluetooth-radio met USB-poorten voor het aansluiten en opladen van telefoons en automatische klimaatregeling. De joystickknoppen zijn programmeerbaar voor respons en patroon. Grote voor-, achter- en zijramen verbeteren de zichtbaarheid. Optioneel op de 336 is een camerasysteem dat een 360 graden-view genereert.

Meer over Caterpillar

Reageer op dit artikel