nieuws

Atlas 350MH voor International Metal Trading

Materieel

International Metal Trading uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft via Hans van Driel B.V. uit Tiel een Atlas 350MH mobiele overslagmachine in ontvangst genomen. Albert Reijnders ontving uit handen van Daniël Buijs, verkoopadviseur bij Hans van Driel B.V., de sleutels van de Atlas 350MH.

Atlas 350MH voor International Metal Trading
International Metal Trading uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft via Hans van Driel B.V. uit Tiel een Atlas 350MH mobiele overslagmachine in ontvangst genomen.

Deze 35 ton wegende mobiele overslagmachine is voorzien van de nieuwste generatie Tier 4 Final-motor met Ad Blue. Deze schonere en stillere motor is goed voor een nog hogere productiecapaciteit dan zijn voorganger en 10% zuiniger. De Atlas 350MH, voorzien van een 600 liter Atlas-poliepgrijper, heeft een vermogen van 245 pk en een bereik van circa 16 meter. De 350MH is zeer geschikt voor werkzaamheden in de recycling, afvalverwerking, lossen van schepen en zoals bij International Metal Trading bij het vullen van containers.

De geleverde uitvoering met verhoogde lift cabine, die 2,5 m hydraulisch verstelbaar is, geeft de machinist uitstekend zicht op de werkzaamheden.

Weegsysteem Atlas 350MH

Hydraulische druksensoren meten de druk in het hydraulische circuit waarmee het actuele gewicht in de grijper zichtbaar is voor de machinist. Na ‘nulstelling’ telt het systeem de gewichten cumulatief op, waardoor na het vullen van een container of laadbak direct duidelijk is hoeveel ton er geladen is. Ook de vlucht en hoogte van de bak kan hierop worden afgelezen.

Reageer op dit artikel