nieuws

Magna komt met nieuwe band voor starre dumptruck

Materieel

Magna komt met nieuwe band voor starre dumptruck

Magna introduceert de MA04+ OTR band voor starre dumptrucks. Deze nieuwe radiaalband, met een zogenoemd E4-profiel, is specifiek ontworpen voor dumptrucks die draaien in de bovengrondse mijnbouw.

De nieuwe MA04+ OTR van Magna is direct leverbaar in de populaire maten: 27.00R49, 33.00R51, 37.00R57, 40.00R57, 46/90R57, 50/80R57 en 59/80R63.

De band wordt bovendien met verschillende rubbersamenstellingen (compounds) geleverd. Compound A is extra bestand tegen insnijden, B is vooral hittebestendig en S staat voor de standaard, allround rubbersamenstelling.

Minder slijtage en meer comfort met nieuwe Magna

Magna introduceert de  MA04+ OTR band voor starre dumptrucks. Deze nieuwe radiaalband, met een zogenoemd E4-profiel, is specifiek ontworpen voor dumptrucks die draaien in de bovengrondse mijnbouw.De nieuwe band is ontwikkeld met het oog op zo min mogelijk hitteontwikkeling in de band. Daardoor vermindert de slijtage. Ook is het brandstofverbruik lager door minder frictie en rijdt de band comfortabeler.

Magna claimt bovendien dat de band goed bestand is tegen lekrijden en daarmee duurzaam en betrouwbaar is.’De ideale band voor veelgebruikte starre dumptrucks van terex, Caterpillar, Komatu en Hitachi’, aldus de bandenfabrikant.

Meer nieuws over banden

Reageer op dit artikel