nieuws

Automatische snelwissel nieuwe standaard bij Engcon

Materieel

Automatische snelwissel nieuwe standaard bij Engcon

Vanaf 1 mei 2018 levert Engcon haar snelwissels standaard met het volautomatische werktuigbevestigingssysteem EC-Oil gratis inbegrepen.

Daarmee wordt de automatische snelwissel de nieuwe standaard bij Engcon. EC-Oil zorgt voor automatische aansluiting van hydrauliek, elektronica en centrale smering bij het vastmaken van een uitrustingsstuk.

‘Draaikantelstukken met dubbele snelwissels en hydraulische werktuigbevestiging worden steeds populairder op de graafmarkt. Voor ons is het dus een logische stap om die twee producten samen aan te bieden als een standaard product. Het is een innovatieve stap voor Engcon en een grote sprong voor de graafsector’, zegt Stig Engström, eigenaar en oprichter van Engcon.

Automatische snelwissel standaard bij QS60 bovenstuk

Automatische snelwissel van Engcon

De automatische snelwissel is standaard bij de draaikantelstukken met een QS60 bovenstuk en een DC2-besturingssysteem.

De automatische snelwissel is standaard bij de draaikantelstukken met een QS60 bovenstuk en een DC2-besturingssysteem. EC-Oil als standaard op de overige afmetingen – QS45 en QS70 -wordt geleidelijk aan tijdens dit jaar geïntroduceerd.

 

De kosteloze aanbieding van Engcon omvat een EC-Oil-blok met twee hydraulische aansluitingen, een aansluiting voor centrale smering en een aansluiting voor de elektronica. Alles wat nodig is voor de aankoppeling van een draaikantelstuk. ‘Omdat wij alles zelf maken, heb je maar één fabrikant die je hoeft te bellen. Eén telefoongesprek, één contactpersoon voor een complete oplossing’, besluit Stig Engström.

Meer over volautomatische snelwisselselsystemen

Reageer op dit artikel