nieuws

Trelleborg introduceert grondverzetbanden op Intermat

Materieel

Trelleborg introduceert grondverzetbanden op Intermat

Trelleborg introduceert op de Intermat (23-28 april in Parijs) zijn nieuwe EMR-serie. Met deze radiaalbanden levert Trelleborg nu ook banden voor grondverzet.

De Trelleborg EMR-serie grondverzetbanden zijn maken gebruik van volledig stalen pneumatische radiaalbandentechnologie. Paolo Pompei, Voorzitter van Trelleborg Wheel Systems: ‘De lancering van de nieuwe
EMR-serie is een belangrijke mijlpaal voor Trelleborg in de bandensector. Na het succes van onze Brawler-serie voor afvalbehandeling en recycling introduceren we nu de geavanceerde EMR-serie voor het grondverzetsegment.’

Productiviteit verhogen

De EMR-serie is ontwikkeld om de productiviteit te verhogen in kritieke bouwtoepassingen. ‘Ze levert zowel eersteklas schadebescherming en duurzaamheid, terwijl zijn loopvlakontwerp met meerdere vlakken controle en de perfecte grip biedt op zand, stenen, grind of aarde’, zegt Trelleborg.

Het sterke, volledig stalen pneumatische radiaalframe van de EMR-banden, alsook hun geavanceerde samenstelling, garanderen een lange levensduur. Daarnaast biedt deze serie volgens de fabrikant een gelijkmatige lastverdeling voor een maximaal rijcomfort met een laag brandstofverbruik.

De EMR-serie werd ontworpen voor laad- en dumptoepassingen en is verkrijgbaar in 22 maten van 24” tot 33”. De banden zijn geschikt voor open putten en groeves, ondergrondse mijnen alsook algemene bouwwerken.

Trelleborg Brawler HPS Soft Ride

Op Intermat zal Trelleborg ook de Brawler HPS Soft Ride voorstellen. De nieuwe versie van de Brawler massieve band biedt een aanzienlijk hoger comfort voor de operator en langere levensduur door de verminderde trillingen, maar levert tegelijkertijd de typische Brawler-prestaties in de meest veeleisende omgevingen. ‘Een massieve
band die sterk is, maar veel stijver, wat betekent dat gebruikers alle voordelen van een premium massieve band kunnen combineren met meer rijcomfort. Hij biedt geen verlies van het draagvermogen (LI) en een verhoogde efficiëntie, zelfs bij hogere snelheden’, aldus de bandenmaker.

‘De Brawler-serie wordt steeds vaker gebruikt in mijntoepassingen over de hele wereld. Ze levert een grote bijdrage aan het merk Trelleborg met innovatie, groei en een premium service. De serie ondersteunt onze langetermijnstrategie om wereldleider te worden in het segment van de gespecialiseerde banden’, besluit Pompei.

Reageer op dit artikel