nieuws

Peeters Groep introduceert Pitbull minishovel

Materieel

Peeters Groep introduceert Pitbull minishovel

De Peeters Group, bekend van de merken Peecon en Tulip, presenteert een nieuwe serie minishovels. De zogeheten compact loaders worden door Peeters op de markt gebracht onder de merknaam Pitbull. De machines worden gebouwd in een nieuwe fabriek in Etten-Leur.

De Pitbull minishovel of compact loader van Peeters valt op door zijn doordachte techniek. Zo maakt Peters gebruik van een gepatenteerd stabilisatiesysteem op de beweegbare achteras. Deze wordt gecombineerd met een telescopische valbeveiliging.

‘Voor betere zichtbaarheid hebben we een open giek met parallelsysteem. En optioneel kan gekozen worden voor onze unieke gepatenteerde clear-view telescopische giek, voor rijcomfort met een vrij gezichtsveld’, zegt Peeters Group.

Tien robotsystemen in fabriek Etten-Leur

Pitbull compact loaderDe Pitbull Compact Loaders worden gebouwd in een nieuwe fabriek van Peeters in Etten-Leur. De fabriek heeft een oppervlakte van maar liefst 7.500 vierkante meter. ‘In de fabriek wordt gewerkt met het meest moderne machinepark. Daarbij beschikken we over een tiental robotsystemen die op de meest efficiënte manier een kwalitatief hoogwaardig product produceren. Dit alles met een capaciteit tot meer dan 2.000 units per jaar’, zegt Peeters.

De minishovel werd vorige week officieel gelanceerd op de Intermat in Parijs.

Peeters gespecialiseerd in agrarische markt

De Peeters Groep is gespecialiseerd in machines voor de agrarische markt.  Peecon en Tulip bestaan als merk al langer. Pitbull wordt daar nu als nieuwe merknaam aan toegevoegd.  Peeters produceert jaarlijks duizenden machines in vier fabrieken. Het bedrijf beschikt over een wereldwijd dealer- en servicenetwerk.

 

Reageer op dit artikel