nieuws

Liebherr introduceert volelektrische havenkraan

Materieel

Liebherr introduceert volelektrische havenkraan

Liebherr introduceert met de LPS 420 E een volelektrische, mobiele havenkraan. Alle bewegingen van de kraan worden aangedreven door elektromotoren. De LPS 420 E kan tot 124 ton hijsen.

De Liebherr LPS 420 E volelektrische havenkraan is ontwikkeld voor havengebieden  met een elektrische infrastructuur. De machine vraagt 380 V tot 460 V aan vermogen. Liebherr rust hem uit met twee lieren, elk aangedreven door een 190 kW elektromotor. ‘De LPS 420 E is onderdeel van de LHM-serie, en modulair opgebouwd. Dat maakt hem veelzijdig en geschikt voor alle typen overslag, van containers, bulk en cargo tot zware lasten tot 124 ton’, zegt de fabrikant.

Tot 1.200 ton per uur

Liebherr introduceert volelektrische havenkraanDe machine kan tot 1.200 ton per uur overslaan, zegt Liebherr. Het bereik is maximaal 48 meter, genoeg voor schepen in de Panamax-klasse. De belangrijkste elektronische componenten zijn watergekoeld, Warmtewisselaars zorgen voor de afvoer van hitte. Het koelcircuit en de warmtewisselaars zijn op het zwenkplatform geplaatst. ‘Een overdrukunit is daarom niet nodig om de componenten te beschermen tegen stof’, claimt de fabrikant.

Nauwkeurige bediening

Containers worden verwerkt met een cyclus van 30 per uur. De elektromotoren zorgen voor een nauwkeurige bediening, omdat het vermogen direct beschikbaar is. Ook hoeft niet geschakeld te worden bij afwisselende normale en zware lasten. Daardoor is de transmissie, met planetair tandwielstelsel, extra stil, aldus Liebherr.

De frequentieregelaars zijn door Liebherr zelf ontwikkeld, en gebouwd met oog op duurzaamheid. De accupakketten slaan geregenereerde energie op, en kunnen binnen 15 seconden tot 200 kW opslaan en weer terugleveren.

Reageer op dit artikel