nieuws

Dynapac CA3500 met schapenpoot-bandage voor A. Tuytel

Materieel

Dynapac CA3500 met schapenpoot-bandage voor  A. Tuytel

A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf investeerde in een nieuwe Dynapac CA3500 met schapenpoot-bandage. Met een eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130 mm kan de CA3500 van grote oppervlakken in korte tijd verdichten.

De Dynapac CA3500 is, aldus leverancier Van der Spek, juist in te stellen voor ieder werk zodat hij de verdichting altijd optimaal kan uitvoeren. De machinesnelheid is instelbaar tussen de 0 en 12 km/h. Daarbij is ook de amplitude te verstellen tussen de 1.9 en 0.9mm, de frequentie wordt dan tussen de 31 en 34 Hz versteld. Door deze instellingen verandert de centrifugaalkracht van 280 kN naar 170 kN. ‘Met de juiste instelling zet de machine brandstof optimaal om in verdichtingskracht, voor duurzaam verdichten’, zegt Van der Spek.

Comfortabele cabine

Dynapac CA3500

Met een eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130 mm kan de CA3500 van grote oppervlakken in korte tijd verdichten.

De standaard mantel van de wals is uitgevoerd in 35 mm dik staal. Daardoor is een lange levensduur gegarandeerd. Vanuit de comfortabele cabine, met airco en verstelbare stoel en verstelbaar stuurwiel, heeft de machinist compleet zicht op het werk en de omgeving. Dynapac plaatst de Cummins QSB4.5 watergekoelde 4-cilinder motor in de lengte van de machine. Daardoor is het zicht naar achteren optimaal. Ook de schuin aflopende motorkap zorgt voor een onbelemmerd zicht naar achteren.

De brede 23.1×16 AW banden op de achteras dragen zorg dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hieraan bij. Op de wals rust ruim 7.5 ton van het bedrijfsgewicht.

Reageer op dit artikel