nieuws

Camso komt met 7 nieuwe banden voor bouwmachines

Materieel

Camso komt met 7 nieuwe banden voor bouwmachines

Camso komt met 7 nieuwe banden voor bouwmachines. Het gaat om 5 zogeheten multi-purpose tyres (MPT) en 2 nieuwe radiaalbanden voor grondverzettoepassingen.

Camso breidt daarmee de range aan MPT-banden flink uit, met extra maten, nieuwe profielen en nieuwe bandentechnologie. De MPT-banden van het merk zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Daaronder vallen bouw, landbouw, wegenbouw, recycling, groenvoorziening et cetera. De MPT-banden worden veelal gemonteerd op verreikers, compacte wielladers en mini-dumpers. Ook graaflaadmachines, betonmixers en heftrucks voor ruw terrein passen in dat rijtje.

15 nieuwe maten en 5 nieuwe profielen

In de range van MPT-banden komt Camso nu met 15 nieuwe bandenmaten en 5 nieuwe profielen. In totaal zijn er nu 48 maten en 13 profielsoorten beschikbaar. Hiermee kan elke machine van het juiste schoeisel voorzien worden, zegt de bandenfabrikant. ‘Overigens betekent multi-purpose niet automatisch multi-inzetbaar’, zegt David de Waele van Camso. ‘Voor elke toepassing moet je de juiste band hebben, wil je de beste prestaties krijgen. Daarom bieden we een breed scala aan. Voor elke toepassing hebben we de juiste band.’

Nieuw in de MPT-range zijn de MPT 753, MPT 793S, MPT 553R, MPT 532R en de MPT 552. Daarnaast zijn er 2 nieuwe radiaalbanden: de GRD 533R en de EMT 553R. Camso presenteert de nieuwe rubbers op de Intermat in Parijs, van 23-25 april.

Foto's

Reageer op dit artikel