nieuws

Bogaard Infra draait hybride met Kobelco

Materieel

Bogaard Infra draait hybride met Kobelco

Bogaard Infra BV uit Bergambacht heeft via Kemp in De Meern een Kobelco SK210HLC-10 hybride rupsgraafmachine in gebruik genomen.

De Kobelco SK210HLC-10 heeft, aldus leverancier Kemp, ‘het zwaarste en grootste accupakket in de markt en is de eerste met lithium-ion technologie.’

De energie voor de aandrijving wordt niet enkel opgewekt door de zwenkmotor. De 25kW generatormotor laadt het accupakket continu. ‘Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen’, aldus Kemp.

Lager toerental

De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch, en bij iedere cyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstofmotor. ‘Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De nieuwste generatie is 16,7% zuiniger dan een conventionele SK210LC’, zegt de leverancier.

Reageer op dit artikel