nieuws

Atlas 160W met Steelwrist SQ snelwisselsysteem

Materieel

Atlas 160W met Steelwrist SQ snelwisselsysteem

Aannemers- en verhuurbedrijf Pauwels in Nijmegen investeerde in een nieuwe Atlas 160W. Bijzonder aan de mobiele graafmachine is het Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem.

Het Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem op de Atlas 160 W stelt de machinist in staat om eenvoudig olieleidingen te koppelen van hydraulische uitrustingsstukken. Daarvoor hoeft de machinist de cabine niet uit.

Steelwrist SQ uitwisselbaar met OilQuick standaard

“Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem is 100% uitwisselbaar met de wijdverspreide OilQuick standaard”, zegt leverancier Hans van Driel. Het draaikantelstuk kan, wanneer de machinist deze niet nodig heeft, aan de voorzijde van onderwagen gehangen worden.

Voor extra stabiliteit is de Atlas 160W voorzien van steunpoten aan de achterzijde van de machine. Daarnaast is de 160W voorzien van onder meer hoogtebegrenzing, overdruk en GPS-voorbereiding.

Nieuwe Deutz-krachtbron

De nieuwe Deutz TCD 6.1 motor heeft een vermogen van 105 KW/143 pk. Dankzij het verlaagde motortoerental (max. 1.800 omw.min) is het brandstofverbruik lager dan bij de voorganger. De circa 17 t wegende Atlas 160W kenmerkt zich daarnaast door het sterke hydraulische systeem. Andere pluspunten zijn het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting.

Reageer op dit artikel