nieuws

Hyundai HL940 houdt het strand schoon

Materieel

Hyundai HL940 houdt het strand schoon

Schaddé van Dooren in Katwijk aan Zee investeerde in een nieuwe Hyundai HL940. De laadschop wordt ingezet voor strandwerkzaamheden.

De nieuw geleverde Hyundai HL940 is voorzien van diverse speciale opties die nodig zijn voor het veelzijdige werk op het strand.  dat hij zal moeten gaan uitvoeren bij Schaddé van Dooren. Het bedrijf is erkend inzamelaar (VCA gecertificeerd) voor het transport en verwerken van afval.

Ook houdt Schaddé van Dooren zich bezig met strandreiniging, stuifzand opruimen, het plaatsen van kastanje schermen (stuifschermen) en leggen van stelconplaten. Daarnaast behoren grondverzet, leeghalen van tuinen, kleine sloopwerken, opbouwen en transport van strandtenten en gladheidsbestrijding tot de werkzaamheden. Tot slot is het bedrijf actief actief in grond- en zandhandel, onderhoud van zandondergronden bij speeltuinen en zandbakken verversen.

Cummins-krachtbron

Hyundai HL940

Van der Spek voorzag de Hyundai aan de achterzijde van een vangmuil.

De nieuwe 13 ton wegende Hyundai HL940 wordt aangedreven door een 6-cilinder QSB 6.7 liter Cummins. De krachtbron is voorzien van een DOC katalysator. Hiermee wordt voldaan aan de Tier IV final-eisen zonder roetfilter.

De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus. Daarmee is altijd het gewenst vermogen beschikbaar is. De Rexroth pompen zijn uitgerust met loadsensing en flowsharing. Daarmee levert de machine de juiste prestaties bij een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

ZF automatische transmissie

De Cummins-krachtbon is gekoppeld aan een automatische transmissie van ZF. Ook die kent drie werkstanden. Daarnaast kan de machinist zelf het clutch-cut-off-moment instellen; het moment waarop de aandrijving wordt losgekoppeld bij intrappen van de rem.

Leverancier Van der Spek heeft de Hyundai HL940 voorzien van een hydraulische snelwissel. Daarmee kan snel gewisseld worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken, zoals een palletvork of veegbezem. Zowel aan de voor als achterzijde zijn aansluitingen aangebracht voor het aankoppelen van aanhangers. Ook is een vangmuil gemaakt aan de achterzijde van de machine.

Centrale smering

Hyundai HL940 en Hyundai HL955

Eerder kocht Schaddé van Dooren al een Hyundai HL955 bij Van der Spek. De machines werken nu gezamenlijk op het strand.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen. Extra belangrijk op het strand, met het opwaaiende, fijne zand.

Lees ook: Hyundai HL955 laadschop van Schaddé van Dooren is strandganger

Reageer op dit artikel