nieuws

Veldhuizen komt met oprijvrachtwagen met knikkende laadvloer

Materieel

Veldhuizen heeft een oprijvrachtwagen met knikkende laadvloer ontwikkeld. Het laadvermogen van de knikkende DAF LF is 10 of 11,5 ton.

Veldhuizen komt met oprijvrachtwagen met knikkende laadvloer

Veldhuizen baseert de oprijvrachtwagen met knikkende laadvloer op de techniek van een knikkende oplegger van de B+E opleggers. Zo is de oprijhoek slechts 9° en is de aluminium oprijklep uitgevoerd met een dubbel scharnier. Op die manier is er geen luchtweerstand bij leeg rijden. Om ook een aanhangwagen mee te nemen achter de vrachtwagen, moest de scharnierende laadvoer uitgevoerd worden met een dubbele veiligheid.

Laadvermogen van 10 en 11,5 ton

Veldhuizen heeft een oprijvrachtwagen met knikkende laadvloer ontwikkeld. Het laadvermogen van de knikkende DAF LF is 10 of 11,5 ton.De oprijvrachtwagen is leverbaar met een laadvermogen van 10 en 11,5 ton en mag aanhangwagens trekken tot 10 ton. Het knikkende deel is afneembaar. Daardoor kan de vrachtauto ook voor andere doeleinden ingezet worden, bijvoorbeeld als zoutstrooier. Hiervoor is het basischassis is uitgevoerd met 4 twist-lock montagepunten en een stootbalk, achterlampen en Din-plaat voor de montage van een sneeuwschuif.

De knikkende LF is uit voorraad leverbaar en is ook te huur bij Veldhuizen.

Reageer op dit artikel