nieuws

HKA-Nieuwkoop breidt uit met tweetal Volvo graafmachines

Materieel

HKA-Nieuwkoop breidt uit met tweetal Volvo graafmachines

Twee nieuwe Volvo graafmachines draaien bij loon- en verhuurbedrijf HKA-Nieuwkoop. Beide machines, een Volvo EC220EL Semi Long Reach en een Volvo EWR150E, zijn compleet uitgerust.

De Volvo EC220EL heeft bij Beco Vianen een giekverlenging gekregen tot een totale lengte van 12 meter. Ook is het contragewicht verzwaard. Daarmee heeft de machine nu een totaalgewicht van 28-ton. Voorts is de EC220EL voorzien van een Steelwrist kantelstuk met S80 snelwissel en een Beco bakkenset inclusief kettingbak. De cabine is uitgerust met een BM-Air overdruksysteem en Trimble Earthworks GPS.

Steelwrist X18 draaikantelstuk met grijper

Volvo EWR150E

De Volvo EWR150E is compact, maar biedt met 18 ton toch serieus capaciteit.

De Volvo EWR150E kenmerkt zich als een compacte, maar met bijna 18-ton toch zeer manse machine. Bijzonder aan de EWR150E is het afzetbare Steelwrist X18 draaikantelstuk met grijper. Ook hier is gekozen voor een S snelwisselsysteem, maar dan de dubbele S60 variant, zodat deze ertussenuit kan bij zware werkzaamheden. Het demonteren wordt gemakkelijk gemaakt door de OilQuick aansluiting. Ook deze machine is klaar voor de toekomst met zijn Trimble Earthworks GPS.

Verder is de EWR150E uitgerust met extra ledlampen, Nokian 650/45-22.5 banden en spatborden rondom. Voor smering wordt gezorgd door het Groeneveld Twin Automatisch smeersysteem. De machinist weet zich in de cabine beschermd door de Freshfilter FF Tube overdrukunit.

Reageer op dit artikel