nieuws

Hyundai HL 980 voor Dieker Overslag

Materieel

Hyundai HL 980 voor Dieker Overslag

Deze maand leverde Evax Hyundai’s grootste wiellader, de Hyundai HL 980, aan Dieker Overslag BV. De machine is na een uitgebreide instructie direct ingezet in de op- en overslag in de haven van Luik. Deze machine dient als aanvulling op het bestaande machinepark van Dieker Overslag BV.

In het voortraject rondom de aanschaf van deze machine gingen Johan, Rick en Tanja Dieker grondig te werk. Ze hadden al ervaring met diverse andere merken grote wielladers, maar hun aandacht werd getrokken door de doordachte en robuuste bouwwijze van de Hyundai HL980, het gebruik van de juiste componenten en het comfort voor de machinist in de stille cabine. Bij ingebruikname merkte de machinist direct op dat de machine zeer krachtig en snel is en een laag brandstofverbruik heeft. Ook service speelde een doorslaggevende rol. Johan, Rick en Tanja kozen voor Evax BV als leverancier en servicepartner om snel te kunnen schakelen.

380 Pk Scania 6 cilinder-motor

De 33 tons-laadschop wordt aangedreven door een 380 Pk Scania 6 cilinder-motor, die voldoet aan de Stage IV-emissienormen, zonder gebruik te maken van een roetfilter. De ZF-transmissie beschikt over soft-shift voor een goed rijcomfort. Daarnaast is de transmissie in drie standen instelbaar. Standaard is deze wiellader uitgevoerd met een weegsysteem.

Hyundai HL 980 kan goed uit de voeten met zwaar werk

Ook met het zware werk kan de machine goed uit de voeten. De koeling is opgebouwd uit een grofmazig koelpakket en een omkeerbare koelvin. Daarnaast zijn de ZF-assen voor en achter voorzien van askoeling. Zo wordt de koeling van de motor en de olie geoptimaliseerd en is de koeling minder gevoelig voor stof.

 

Foto's

Reageer op dit artikel