nieuws

Continental breidt assortiment EM-Master banden uit

Materieel

Continental breidt assortiment EM-Master banden uit

Continental komt met twee nieuwe EM-Master banden voor wielladers en dumptrucks. De nieuwe radiaalbanden in de ContiEarth-serie zijn specifiek ontwikkeld voor bouw en mijnbouw. De toegevoegde bandenmaten zijn 23.5R25 en 26.5R25.

Continental biedt daarmee in de ContiEarth-serie drie lijnen van banden, met in totaal 13 bandenmaten. ‘Voor nu complementeert dit onze lijn van radiaalbanden voor wielladers en dumptrucks in de bouw en mijnbouw’, zegt Christian Luther van Continental. ‘Ondertussen blijven we wel intensief samenwerken met onze klanten. Op basis van hun wensen zullen we in de toekomst ons bandenportfolio blijven uitbreiden en aanvullen.’

Continental ContiEarth speciaal voor bouwsector

Continental EM-Master E3/L3

De EM-Master E3/L3 is vooral geschikt voor zachtere ondergronden.

De EM-Master banden vallen onder het ContiEarth-label, dat speciaal ontwikkeld is voor de bouwsector. De EM-Master banden zijn perfect geschikt voor dumptrucks, wielladers en dozers. Ze zijn leverbaar in twee versies: de EM-Master E3/L3 en de EM-Master E4/L4. De eerste heeft een normale profieldiepte en veel ruimte tussen de profielblokken. Daarmee is de E3/L3 vooral geschikt voor zachtere ondergronden. De E4/L4 kan juist goed uit de voeten op harde en rotsachtige bodem. Daarvoor is de band gewapend met grotere profielblokken met minder tussenruimte, en meer profieldiepte.

Ook leverbaar in de ContiEarth-serie is de RDT-Master, speciaal voor starre dumptrucks. Met zijn diepe profiel is deze band geschikt voor zware omstandigheden, en bestand tegen beschadigingen. De lijn van radiaalbanden bestaat daarnaast uit de DumperMaster-serie. Die band heeft een volledig stalen karkas. Daarmee kan de band zware ladingen verplaatsen, zonder veel warmteontwikkeling.

Reageer op dit artikel