nieuws

Van Happen blijft met Volvo Light Concept onder de 6 ton

Materieel

Van Happen Containers heeft met BAS Truck Center een Volvo Light Concept samengesteld die onder de magische grens van 6.000 kg blijft. Het betreft een Volvo FM-trekker die Van Happen Containers met een kiptrailer inzet voor het rijden van papierpulp vanuit Duitsland. Bij het specificeren van de truck is gelet op alle details om een zo laag mogelijk eigen gewicht te realiseren zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid.

Van Happen blijft met Volvo Light Concept onder de 6 ton

De basis van de trekker, die onlangs door Volvo Trucks is geïntroduceerd als Light Concept, is een Volvo FM 4×2 met 11-liter 410 pk Euro 6 stap C-motor met commonrail-injectiesysteem. Deze is waar mogelijk voorzien van lichtgewicht componenten waaronder een lichte achteras, achterasinstallaties, lichtgewicht remschijven en koppelschotel. Voor de verdere reductie van het eigen gewicht zijn de beugels voor licht- en luchtaansluiting, luchtketels en velgen uitgevoerd in aluminium. Tot slot heeft de truck een kortere wielbasis, compacte slaapcabine en kleinere brandstoftanks. Daardoor blijft de Volvo FM-trekker enkele tientallen kilo’s beneden de magische grens van 6.000 kg. Dit is exclusief de hydraulische installatie ten behoeve van de kiptrailer.

Meer tonnen, minder CO2
“BAS Truck Center attendeerde ons tijdens de IAA op de mogelijkheden van het nieuwe Volvo Light Concept”, vertelt Arno van Happen, directeur van het Eindhovense bedrijf dat actief is in afvalinzameling- en verwerking en de verhuur van opslagcontainers en kantoorunits. “Het concept sluit aan bij onze wensen voor internationaal transport: samen met de lichte oplegger bedraagt het maximaal leeggewicht 12.100 kg. Het Volvo Light Concept draagt tevens bij aan ons streven naar duurzaamheid omdat we iedere kilometer minder CO2 per ton uitstoten.”

Tien jaar Volvo Trucks
Tien jaar geleden kocht Van Happen zijn eerst Volvo-truck, een FM met haakarm die nog steeds rijdt. Het totale wagenpark van 175 voertuigen bestaat voor een derde uit Volvo FM-trucks met wisselende opbouwen, zoals kraakperssystemen, haakarm- en portaalsystemen en autolaadkranen.

Arno van Happen: “Volvo Trucks is een kwaliteitsproduct dat past binnen onze bedrijfsvoering. Met BAS Truck Center hebben we een zeer prettige samenwerking. Hun service is van een hoog niveau, iets wat in onze sector van groot belang is.”

Reageer op dit artikel