nieuws

Kinshofer HPX grijper klaar voor serieproductie (video)

Materieel

De Kinshofer HPX grijper van Rigter is na een intensieve testperiode klaar voor serieproductie. Rigter heeft meerdere grijpers ‘in het veld’ getest over een langere periode. Na interne inspectie van de diverse grijpers wordt begin 2018 aan serieproductie begonnen.

Kinshofer HPX grijper klaar voor serieproductie (video)
De Kinshofer HPX bietengrijper.

De Kinshofer HPX grijper van Rigter is door diverse bedrijven getest, in verschillende toepassingen. Zo heeft de firma Spaansen in Winkel een grijper in het zand draaien. ‘Met vele probleemloze uren’, zegt Rigter.

Ondertussen wordt bij Fuhler in Emmen gewerkt met een onderhoudsvrije HPX sloop-sorteergrijper. Kok Bakkeveen draait met een HPX grijper met uitwerpers, voor klei en plakkerige producten.

‘En nu hebben we ook een onderhoudsvrije bietengrijper in de bietencampagne bij Mechielsen Oldenhove draaien. Deze grijper zal 24/7 circa 2.500 effectieve draaiuren maken. Na de interne inspectie in februari kunnen we aan de serieproductie beginnen’, aldus Rigter.

Bekijk de bietengrijper in actie in de video onderaan dit artikel.

Diverse schalen op Kinshofer HPX grijper

Het bedrijf verwacht veel van de Kinshofer HPX grijpers. ‘Het standaard huis geschikt is voor tientallen toepassingen. Zo kunnen er meerdere typen wisselbare schalen aan de onderhoudsvrije HPX gehangen worden. Overslagschalen, graafschalen, sorteerschalen, houthoutschalen, volumeschalen en vele andere specials zijn mogelijk’, zegt Rigter.

De grote voordelen van de HPX grijpers: een totaal onderhoudsvrije aandrijfmodule en multifunctionele toepassingen. ‘Dat, gecombineerd met een constante hoge sluitkracht van begin tot eind, maakt hem tot een ideaal hulpstuk voor grond, weg, waterbouw, recycling en overslag.’

Reageer op dit artikel