nieuws

Dynamiek in Nederlandse markt voor bouwmachines

Materieel

De verkoop van bouwmachines in Nederland zal de komende twee jaar groeien, zo voorspelt onderzoeksbureau Off-Highway Research in een 124 pagina’s tellend rapport.

Dynamiek in Nederlandse markt voor bouwmachines

De vraag zal boven de vijfduizend stuks per jaar liggen tot aan ten minste 2021. In 2013 lag de vraag nog op een dieptepunt van 3413 machines.

Grootste toename in markt voor ruspgraafmachines

De grootste toename is te zien in de markt voor rupsgraafmachines, aldus het rapport. Dit laat zien hoe hard deze sector is getroffen door de financiële crisis. De markt is met 50 procent gegroeid in de laatste vijf jaar en bereikt nu pas het niveau dat in de tien jaar voor de crisis als normaal werd gezien.

Veranderende voorkeuren bouwmachines

Naast de kansen die de opwaartse markt biedt, verwacht Off-Highway Research ook dat de voorkeuren voor bepaald materieel zullen veranderen in de komende jaren. “Sommige productsectoren moeten nog volwassen worden, zoals die van de verreikers en compacte wielladers. Die aantallen machines zullen dus nog groeien”, zo staat in het rapport.

Reageer op dit artikel