nieuws

Atlas overslagmachine en Kobelco graafmachine voor Van Groningen

Materieel

Van Groningen in Nieuw-Vennep investeerde in twee nieuwe machines: een Atlas 350MH Tier 4 Final overslagmachine en een Kobelco SK260LC-10 rupsgraafmachine. Beide machines werden geleverd door Hans van Driel.

Atlas overslagmachine en Kobelco graafmachine voor Van Groningen

De Atlas 350MH zal zijn uren gaan maken op het eigen terrein van Van Groningen aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep. Deze 35 ton wegende mobiele overslagmachine is voorzien van de nieuwste generatie Tier 4 Final motor met AdBlue. Deze schonere en stillere motor is goed voor een hogere productiecapaciteit dan zijn voorganger en 10% zuiniger, zegt Hans van Driel.

De Atlas 350MH heeft een vermogen van 245 pk en een bereik van circa achttien meter. Verder kenmerkt de Atlas 350MH zich door de uitstekende prestaties. De geleverde uitvoering met liftcabine, die 2,5 m hydraulisch verstelbaar is, geeft de machinist uitstekend zicht op de werkzaamheden.

Kobelco SK260LC-10

De Kobelco SK260LC-10 is uitgerust met een HINO J05EUN-KSSD dieselmotor met turbo en intercooler en levert een motorvermogen van 188 pk. De bakkracht bedraagt 187 kN. De Kobelco SK260LC-10 is volgens Hans van Driel één van de zuinigste graafmachines in zijn klasse.

Lees verder onder de video.

Het nieuwe interflowsysteem van de graafarm zorgt voor een efficiëntere doorstroom van de hydraulische vloeistof. De verlaging van weerstand en drukverlies in de leidingen is één van de redenen van de brandstofbesparing. Dit efficiënte hydraulische systeem zorgt daarnaast voor maximale kracht. Door zijn grote wendbaarheid en precisie kan Van Groningen met deze machine nog productiever werken.

De Kobelco SK260LC-10 zal ingezet gaan worden bij de sloopwerkzaamheden die Van Groningen in eigen beheer of via onderaanneming door heel Nederland en daar buiten uitvoert.

Foto's

Reageer op dit artikel