nieuws

Leerlingen Soma College draaien met Case CX80C

Materieel

Het Soma College in Harderwijk heeft een nieuwe Case CX80C rupsgraver in gebruik genomen. Leerlingen van het college gaan met de short radius Case draaien.

Leerlingen Soma College draaien met Case CX80C
Johan Hakkers van het Soma College (rechts) neemt de nieuwe Case CX80C in ontvangst.

Het Soma College krijgt met de Case CX80C een complete machine tot zijn beschikking. De machine heeft proportioneel bediende extra functies, climatecontrol, een luxe luchtgeveerde stoel en een 7 inch kleurenmonitor. Die laatste geeft beelden van de camera’s achter en opzij weer. De cabine biedt niet alleen een fraaie, maar ook veilige leerplek; hij voldoet aan de veiligheidsnormen ROPS en FOPS Level II.

Aan de Tier 4 Final-norm wordt voldaan zonder toepassing van een DPF (roetfilter). Auto-Idle (toerentalreductie) en Idle-Shut-Down (motorstop) zorgen voor brandstofbesparing.

Steelwrist X12 Tiltrotator met drie bakken

Op verzoek van het Soma College heeft leverancier Schmidt Bouwmachines de Case uitgerust met een Steelwrist X12 Tiltrotator met drie bakken. Die worden gekoppeld met het S50 snelwisselsysteem. Voor het snelle aan- en afkoppelen van de slangen is er een GeoFit snelsluitsysteem gemonteerd.

Reageer op dit artikel