nieuws

Galaxy Marathoner is bouwband voor in de blubber

Materieel

ATG introduceert de Galaxy Marathoner. De nieuwe band voor graaflaadmachines, trekkers en schrankladers is voorzien van een speciaal loopvlak, ontwikkeld om grip te bieden in modderige omstandigheden.

Galaxy Marathoner is bouwband voor in de blubber

Het speciale loopvlakontwerp van de Galaxy Marathoner is door ATG ‘Mud Breakers’gedoopt. ‘Het zorgt ervoor dat modder als het ware uit het profiel wordt uitgestoten. Daardoor is er steeds efficiënte grip en tractie’, zegt de fabrikant.

Naast het speciale loopvlakontwerp garanderen de versterkte zijwanden van de 10-laagse band een zeer goede lekbestendigheid. ‘In combinatie met slijtvaste componenten biedt de band een lange en betrouwbare levensduur’, belooft ATG.

Galaxy Marathoner af-fabriek op John Deere

De Galaxy Marathoner wordt als OEM-band op machines van John Deere gemonteerd. ATG levert meer dan 15 verschillende maten voor schrankladers en voorbanden voor graaflaadmachines en trekkers. Deze worden ingezet bij uiteenlopende werkzaamheden, zoals in de bouw en de wegenbouw, voor het sneeuwruimen, voor landschaps- en tuinaanleg en in de landbouw.

Reageer op dit artikel